Σαν σήμερα 11 χρόνια πριν η Apple επαναπροσδιόρισε το κινητό

1175

Στις 9 Ιανουαρίου 2007, ο Steve Jobs ανέβηκε στην σκηνή για να κάνει μια από τις πιο συναρπαστικές παρουσιάσεις της ζωής του -μιας ζωής γεμάτη με λαμπρές παρουσιάσεις- τόσο για την εταιρεία όσο και για των τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα παρουσιάσει ένα wide-screen iPod με διάφορες λειτουργίες αφής, μία επαναστατική συσεκυή τηλεφώνου και μία συναρπαστική συσκευή η οποία θα έχει πρόσβαση στο internet. Και φυσικά δεν αναφερόταν σε τρεις διαφορετικές συσκευές. Αναφερόταν μόνο σε μία και αυτή ήταν το iPhone.

To παρακάτω Keynote ακόμη και σήμερα μας κάνει να ανατριχιάζουμε:

Όπως και τα περισσότερα προϊόντα της εταιρείας στην αρχή κατηγορήθηκε με καυστικές κριτικές και πολλοί βιάστηκαν να προβλέψουν την αποτυχία του στην αγορά. Για ακόμη μια φορά όμως η Apple απέδειξε πως μπορεί να δημιουργεί μοναδικά προϊόντα τόσο από άποψη εμφάνισης όσο και από πλευράς πωλήσεων.

Υπήρχαν και αλλά κινητά με οθόνες αφής πριν από το iPhone αλλά κανένα δεν κατάφερα να υλοποιήσει τόσο τέλεια την διεπαφή της συσκευής με τον χρήστη. Επίσης υπήρχαν και άλλα mobile app stores πριν από το πρώτο App Store. Και εδώ όμως κανένα από αυτά δεν προσέφερε την απλότητα των γραφικών και την ευκολία του ενός απλού tap για την εγκατάσταση και την εμφάνιση μιας εφαρμογής στην Home Screen της συσκευής.

Το iPhone και δια στόματος Steve Jobs ήταν μια επαναστατική mobile συσκευή και συγκεκριμένα ένα κινητό τηλέφωνο, ένα iPod με μεγάλη οθόνη και ένας πρωτοποριακός πλοηγός. Το iPhone σε ένα χρόνο έγινε ότι πάντα ήθελαν οι χρήστες και εκτοξεύτηκε στην αγορά με την είσοδο του App Store του 2008.

Το αρχικό iPhone ήταν αποκλειστικά για την AT & T στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την κυκλοφορία του στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Αυστρία, τον Νοέμβριο του 2007. Το μοντέλο των 8GB αρχικά κόστιζε $599 για συμβόλαιο δύο χρόνων, μέχρι που η Apple έριξε την τιμή του στα $ 399 τον Σεπτέμβριο του 2007.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΠερισσότερα χαρακτηριστικά γονικού ελέγχου έρχονται στο iOS
Νεότερες ειδήσεις »Μετά την περσινή KRACK ευπάθεια, η WPA3 Wi-Fi ασφάλεια ανακοινώθηκε
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.