Κενό ασφαλείας που βρήκε η Google στο iOS μπορεί να οδηγήσει στο jailbreak του iOS 11

346

Το Project Zero της Google είναι ουσιαστικά μια ομάδα που ασχολείται με το να ανακαλύπτει ευπάθειες και κενά ασφαλείας στο λογισμικό άλλων εταιρειών. Η ομάδα αυτή λοιπόν πρόσφατα βρήκε ένα νέο κενό ασφαλείας στο iOS 11.

Αν και αυτό το κενό έχει γίνει patch από την Apple στο iOS 11.2 πάρα αυτά μπορεί να οδηγήσει στο πρώτο εργαλείο jailbreak για το iOS 11.

Όπως αναφέρει σήμερα το Motherboard, μπορεί να ακούγεται πολύ περίεργο πως η Google, ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Apple, έκανε έρευνα σε ευπάθειες του iOS. Αυτός όμως είναι ο σκοπός της ομάδας Project Zero και ένας από τους κορυφαίους ερευνητές ασφαλείας σε αυτή την ομάδα ο Ian Beer, είναι γνωστός στην αποκάλυψη κενών ασφαλείας του iOS λογισμικού της Apple.

O Beer εξάλλού είχε βρει και αναφέρει στην Apple 5 από τα 15 θέματα ασφαλείας που διορθώθηκαν στην πρόσφατη αναβάθμιση του iOS 11.2.

To Motherboard αναφέρει πως ο Beer δεν θα κοινοποιήσει ένα πλήρες untethered jailbreak παρά το γεγονός πως η ευπάθεια που ανακάλυψε έδινε πρόσβαση στους root φακέλους μιας iOS συσκευής.

Αν μη τι άλλο είναι μια περίεργη περίοδος για την Apple σε ότι άφορά bugs και κενά ασφαλείας στα λογισμικά της.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςO Woz δοκίμασε τελικά το iPhone X τα συμπεράσματα του όμως ήταν καυστικά
Νεότερες ειδήσεις »Ο Jonathan Ive επέστρεψε σε αυτό που κάνει καλύτερα από όλα
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.