Μπαταρίες iPhone που εκρήγνυνται δημιουργούν αναστατώσεις σε Apple Stores

759

Μια νέα αναφορά για έκρηξη μπαταρίας iPhone έκανε την εμφάνιση της σήμερα. Το νέο περιστατικό συνέβη σε Apple Store στην Valencia της Ισπανίας και έρχεται να προστεθεί σε ένα αντίστοιχο περιστατικό που έλαβε χώρα χθες σε Apple Store της Ελβετίας.

Η Las Provincias, αναφέρει λοιπόν σήμερα πως μια iPhone μπαταρία την ώρα της αφαίρεσης της από την συσκευή αναφλέγει.

“Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών η έκρηξη δημιούργησε ένα μεγάλο σύννεφο καπνού στον πάνω όροφο. Η πυροσβεστική που κατέφθασε δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια ενέργεια μιας και άμεσα οι εργαζόμενοι του Apple Store χειρίστηκαν την κατάσταση και για λόγους ασφαλείας εκκένωσαν τον χώρο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή τραυματισμό”

Η αναφορά δεν κάνει λόγο για πιο μοντέλο iPhone ήταν αλλά το θετικό ήταν πως δεν υπήρχε κανένας τραυματίας. Στο χθεσινό συμβάν σε αντίστοιχο Apple Store στην Ελβετία ένας εργαζόμενος της Apple έπαθε ελαφρά εγκαύματα αλλά δεν υπήρξε και εκεί κάποιος άλλος τραυματισμός. Εκεί η συσκευή ήταν ένα iPhone 6s.

Προς αποφυγή πανικού και όσων πιθανά θα διαβάσετε από άλλες πηγές που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και μόνο, τα φαινόμενα αυτά μάλλον είναι περιπτώσεις σύμπτωσης και σίγουρα κάποιου ανθρώπινου λάθους κατά την αφαίρεση της μπαταρίας από την συσκευή.

Το πιο πιθανό είναι πως οι τεχνικοί της Apple και με το νέο πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών της εταιρείας και λόγω αυξημένου όγκου να κάνουν τις επισκευές πιο γρήγορα και με λιγότερη προσοχή και έτσι να έχουμε τέτοια φαινόμενα.

Μάλιστα αν αναλογιστούμε πόσοι χρήστες θα αντικαταστήσουν αυτή την περίοδο την μπαταρία της iPhone συσκευής τους ανά τον κόσμο, τότε ίσως να ακούσουμε και να διαβάσουμε και για άλλα τέτοια περιστατικά.

Αν μη τι άλλο τονίζουμε για ακόμη μια φορά πως οι μπαταρίες λιθίου θέλουν ιδιαίτερη προσοχή ειδικά στο αν κάποιος πάει να κάνει κάποια παρέμβαση σε αυτές – μια λάθος κίνηση αρκεί για να δημιουργήσει έκρηξη, καπνούς και φυσικά την εκδήλωση φωτιάς.