Το watchOS 5 φέρνει την δυνατότητα χειροκίνητης σύνδεσης ενός Wi-Fi δικτύου στο Apple Watch

816

Πέρα από τα νέα μεγάλα χαρακτηριστικά που φέρνει το watchOS 5 έχουμε και μια πολύ χρηστική δυνατότητα στις Ρυθμίσεις της συσκευής που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν χειροκίνητα το Apple Watch τους σε κοντινά Wi-Fi δίκτυα.

Στις παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού το Apple Watch θα ενωνόταν με κάποιο γνωστό 802.11b/g/n 2.4GHz Wi-Fi δίκτυο που ήταν και γνωστό στο iPhone με το οποίο είχε ζευγοποιηθεί.

Το γεγονός της σύνδεσης ενός κοντινού Wi-Fi δικτύου που δεν έχει συνδεθεί με το iPhone νωρίτερα είναι ακόμη ένα πολύ καλό νέο χαρακτηριστικό του watchOS 5.

Η διαδικασία μάλιστα είναι ιδιαίτερα απλή:

1) O χρήστης ανοίγει τις Ρυθμίσεις – Settings στο Apple Watch

2) Εν συνεχεία ο χρήστης κάνει Tap σε ένα νέο Wi-Fi δίκτυο από την λίστα που θα εμφανιστεί

3) Αν το δίκτυο είναι προστατευμένο με κωδικό θα σας ζητηθεί να βάλετε τον κωδικό μέσω του Scribble χαρακτηριστικού.

5) Εφόσον ο κωδικό γίνει δεκτός συνδέεται το Apple Watch στο δίκτυο

Όπως και παλαιότερα το Apple Watch πρώτα θα προσπαθήσει να ενωθεί σε δίκτυα Wi-Fi που έχετε μπει παλαιότερα μέσω του iPhone σας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςHands-on με το νέο Dark Mode του macOS Mojave
Νεότερες ειδήσεις »Το LCD iPhone των 6.1 ιντσών θα εμφανιστεί το Νοέμβριο λόγω προβλήματος στην οθόνη;
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.