Η Apple θα χρησιμοποιήσει Drones για την βελτίωση της εφαρμογής των Χαρτών της

531

Οι Χάρτες της Google παραμένουν μέχρι και σήμερα η καλύτερη εφαρμογή αλλά η Apple πλέον μήνα με τον μήνα κερδίζει όλο και περισσότερο χαμένο έδαφος με την αντίστοιχη δική της εφαρμογή.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως η Apple θα ξεκινήσει την χρήστη Drones για την σημαντική βελτίωση των Χαρτών.

“Συλλέγουμε εναέριες αλλά και επίγειες φωτογραφίες από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να βελτιωθούν οι Χάρτες μας. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε και την καταγραφή επιπλέον εικόνων από επιλεγμένες περιοχές με την χρήση Drones.”

Οι Χάρτες της Apple είναι μια πραγματικά πονεμένη ιστορία για την εταιρεία. Το ντεμπούτο τους ήταν καταστροφικό σε σημείο που η εταιρεία οδηγήθηκε στην επίσημη απολογία στο κοινό για αυτή την κίνηση της.

Βέβαια εν έτη 2018 η εφαρμογή αυτή της Apple έχει μάθει από τα λάθη της, έχει βελτιωθεί απίστευτα σημαντικά και η εταιρεία κάθε χρόνο προσθέτει όλο και περισσότερες δυνατότητες.

Η Apple επίσης και για τις όποιες ανησυχίες περί παραβίασης της ιδιωτικότητας με τη χρήση Drones για χαρτογράφηση, τόνισε:

“Η εταιρεία έχει δεσμευτεί δημόσια εδώ και πάρα πολύ καιρό πως προστατεύει την ιδιωτικότητα των ανθρώπων. Αυτό θα γίνει και κατά τις λήψεις των Drone όπου θα έχουμε ειδική επεξεργασία των δεδομένων συλλογής ώστε να υπάρχει θόλωμα στα πρόσωπα χρηστών και πινακίδων πριν δημοσιοποιηθούν μέσα στην εφαρμογή των χαρτών”