19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple μοιράζεται τα βήματα που κάνουν το πακετάρισμα των συσκευών φιλικό προς το περιβάλλον

    iphone-7-packaging

     

    Προκειμένου να προστατέψει το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη, η Apple αναφέρει πως έχει 3 προτεραιότητες που οδηγούν κάθε της σχέδιο:

    1. Μείωση των επιπτώσεων στην αλλαγή του κλίματος με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης στα προϊόντα και τις εγκαταστάσεις.
    2. Διατήρηση πολύτιμων πόρων χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τα υλικά, χρησιμοποιώντας περισσότερα ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά σε προϊόντα και ανακτώντας υλικό από τα προϊόντα στο τέλος της ζωής τους.
    3. Προσδιορισμός, ανάπτυξη και χρησιμοποίηση ασφαλέστερων υλικών σε προϊόντα και διαδικασίες.

    Η αλλαγή στη συσκευασία iPhone από το iPhone 6 στο iPhone 7 δείχνει τη σημαντική επίδραση των προσπαθειών της Apple.

    iphone-packaging-chart-800x297

     

    Ενώ η συσκευασία του iPhone 6 περιλαμβάνει δύο στοίβες πλαστικών δίσκων που κρατούν τη συσκευή και τα αξεσουάρ χωριστά, η Apple έρχεται με ένα νέο σχέδιο για τη συσκευασία του iPhone 7 που επιτρέπει σε ένα δίσκο να κάνει το έργο των δύο. Η εξάλειψη του δεύτερου δίσκου μείωσε σημαντικά το αποτύπωμα υλικού της συσκευασίας.

    Οι περιβαλλοντικές ομάδες της Apple βρήκαν επίσης ένα υλικό με βάση τις ίνες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των δίσκων, αντικαθιστώντας το πλαστικό με βάση το πετρέλαιο που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως. Η λευκό χαρτί αναφέρει ότι μια παρόμοια εξερεύνηση νέων υλικών και σχεδίων οδήγησε σε καινοτομίες στον φορέα EarPods, μειώνοντας περαιτέρω τη χρήση των υλικών.

    Για το iPhone 6s, η Apple σχεδίασε μια πλαστική θήκη EarPods που πακετάρει διακριτικά τα καλώδια και συγκρατεί τα ακουστικά στη θέση της. Για το iPhone 7, ωστόσο, η Apple ανέπτυξε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση από χαρτόνι με μια σειρά από περικοπές που ασφαλίζουν τα EarPods και το καλώδιο.

    Αυτές οι αλλαγές συνέβαλαν σε μείωση κατά 84% της χρήσης πλαστικών για συσκευασία iPhone 7 σε σύγκριση με το iPhone 6, σύμφωνα με την Apple.

    Για το iPhone 8, η Apple έφτιαξε ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στο πλαστικό περίβλημα που προστατεύει το φορτιστή τοίχου του iPhone. Πηγή της Apple αποκαλύπτει τα σχολαστικά βήματα που πήρε για να επιτύχει αυτό το κατόρθωμα, το οποίο περιλάμβανε την άμεση συνεργασία με έναν προμηθευτή για να αλλάξει τις πτυχές της παραγωγικής διαδικασίας.

    Συγκεκριμένα, αναφέρουν τα εξής:

    Finding a fiber alternative proved challenging since fiber naturally expands and contracts with changes in humidity. The significant number of suppliers and locations through which the power adapter wrap would pass made controlling the humidity of the environment impossible. This required Apple to take a very hands-on approach, working directly with the supplier to alter aspects of the manufacturing process to create a fiber wrap that would meet technical needs. While the power adapter wrap is a small piece of the iPhone packaging, it represents a significant amount of material given the number of iPhone units sold.

    Τελικά, η Apple δήλωσε ότι ελπίζει ότι το πρόγραμμά της υπογραμμίζει μια διαδικασία για τους άλλους να αναλάβουν την ευθύνη για τον αντίκτυπό τους στους παγκόσμιους πόρους και να συνεργαστεί με εξωτερικούς φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles