21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple κυνηγάει εφαρμογές που καταγράφουν την οθόνη των χρηστών και απειλεί με μόνιμη κατάργηση τους από το App Store

    Χθες είχαμε μια αναφορά που παρουσίαζε πως συγκεκριμένες εφαρμογές χωρίς την γνώση του χρήστη έκαναν καταγραφή των ενεργειών του στην οθόνη της συσκευής.

    Η Apple πλέον έχει εξαπολύσει κυνηγητό σε αυτές τις εφαρμογές τονίζοντας πως θα πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα ο πηγαίος κωδικός που κάνει μια τέτοια ενέργεια διαφορετικά θα καταργηθούν για πάντα από το App Store.

    Σύμφωνα με το TechCrunch, η Apple ειδοποιεί τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν session replay frameworks πως πρέπει να αφαιρέσουν αυτό τον κώδικα γιατί παραβιάζει την ιδιωτικότητα των χρηστών.

    “Το να προστατεύουμε την ιδιωτικότητα των χρηστών είναι μια από τις σημαντικότερες πρακτικές μας στο οικοσύστημα της Apple. Οι οδηγίες του App Store απαιτούν από τις εφαρμογές να ζητούν την άδεια του χρήστη και να προσφέρουν οπτική ειδοποίηση όταν κάνουν καταγραφή των ενεργειών του. Ενημερώσαμε τους προγραμματιστές πως παραβιάζουν αυτούς τους αυστηρούς κανόνες μας και πως θα δράσουμε άμεσα αν δεν συμμορφωθούν.”

    Η Apple έχει δώσει διορία στους προγραμματιστές αυτούς λιγότερο της μιας μέρας όπου πρέπει να αφαιρέσουν τον κώδικα αυτό και να αποστείλουν εκ νέου τις εφαρμογές για έλεγχο στο App Store. Αν κάποιος προγραμματιστής δεν συμμορφωθεί με αυτό η Apple θα κατάργηση για πάντα την εφαρμογή του.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles