21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η εφαρμογή του Instagram δεν είναι πλέον βέλτιστη για τις οθόνες των iPhone XR και iPhone Xs Max και αυτός είναι ο λόγος

    Πρόσφατα η Instagram κυκλοφόρησε μια αναβάθμιση για την iOS εφαρμογή, έκδοση 75, που σταμάτησε να είναι βέλτιστη για το μέγεθος των οθονών του iPhone Xs Max και iPhone XR. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διεπαφή και οι φωτογραφίες να έχουν δεχτεί scaling εκ νέου στις νέες αυτές συσκευές.

    Η ομάδα της Facebook είναι υπεύθυνη για το Instagram χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μια παλαιότερη έκδοση του Xcode, του εργαλείου των προγραμματιστών της Apple, για να κάνει compile και ανέβασμα αυτής της νέας έκδοσης στο App Store. Οι εφαρμογές για να είναι πλήρως συμβατές με το iPhone Xs Max και iPhone XR πρέπει να έχουν γίνει compile και να ανέβουν με την χρήση του Xcode 10 και το iOS 12 SDK.

    Κάθε iOS εφαρμογή έχει δύο εκδόσεις συστήματος που συσχετίζεται. Την ελάχιστη έκδοση που υποστηρίζεται από την εφαρμογή που είναι η παλαιότερη έκδοση iOS που πρέπει να έχει ένας χρήστης για να μπορεί να κάνει λήψη και χρήση αυτής και που έχει να κάνει με την έκδοση του Xcode που χρησιμοποιεί ο προγραμματιστής.

    Με βάση την έκδοση του SDK που έγινε η εφαρμογή compile και την έκδοση του iOS που τρέχει στην συσκευή η εφαρμογή μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά. Στην περίπτωση μας λοιπόν η εφαρμογή του Instagram δεν υποστηρίζει τις αναλύσεις των οθονών των νέων αυτών iPhone συσκευών.

    Η ομάδα της Facebook αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μια παλαιότερη έκδοση του Xcode για αυτή την αναβάθμιση εξαιτίας ενός γνωστού crash που μπορεί να συμβεί όταν εφαρμογές γίνουν compile χρησιμοποιώντας το iOS 12 SDK αλλά που τρέχουν το iOS 9 ως έκδοση της συσκευής. Αυτή την στιγμή αρκετοί χρήστες του Instagram σύμφωνα με την εταιρεία έχουν ακόμη εγκατεστημένο το iOS 9 ως λογισμικό στην συσκευή τους.

    Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα διορθωθεί αυτό. Η ομάδα της Instagram θα μπορούσε είτε να σταματήσει να υποστηρίζει την iOS 9 έκδοση του λογισμικού της Apple επηρεάζοντας όμως αρκετούς χρήστες της εφαρμογής ή να βρει κάποιο τρόπο να λύσει το crash αυτό που παρουσιάζεται αν και αυτό το δεύτερο μάλλον θα αργήσει.

    Η καλύτερη λύση θα ήταν βέβαια η Apple να διορθώσει αυτό το bug είτε κάνοντας αναβάθμιση στο SDK ή δίνοντας μια αναβάθμιση για την iOS 9 έκδοση του λογισμικού της.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles