Πρώην Director της Apple: “Η εποχή του Steve Jobs έχει τελειώσει για την Apple”

0
353

end-of-an-era_1

Ο πρώην Creative Director της Apple Hugh Dubberly υποστηρίζει πως η Apple βρίσκεται σε κίνδυνο να μείνει πίσω από την Samsung την στιγμή που ο ίδιος πιστεύει πως η εποχή του Steve Jobs έχει τελειώσει.

“Δεν είναι τόσο το ότι η Samsung έχει γίνει καλύτερη αλλά η Apple έχει αλλάξει εκ των έσω της. Η σειρά προϊόντων που ξεκίνησε ο Steve Jobs πλέον έχει τελειώσει”

Ο Dubberly έχει μια πολύ καλή εικόνα και των δύο εταιρειών μιας και έχει δουλέψει τόσο στην Apple όσο και στην Samsung.

Οι απόψεις του αυτές τονίστηκαν και από αναλυτές μέσω της WSJ που θέτουν το ερώτημα του κατά πόσο σημαντικό είναι τελικά που θα τοποθετήσει η Apple το Touch ID της στο iPhone 8 και αν ο νέος σχεδιασμός που θα φέρει θα είναι αρκετά στοιχεία για να ξεπεραστεί ο ανταγωνισμός που ονομάζεται Samsung.

“To Samsung Galaxy S8 έχει τοποθετήσει τον πήχη για ακόμη μια χρονιά υψηλά την ίδια στιγμή που η Apple θα προσπαθήσει να κερδίσει τις εντυπώσεις με το επετειακό της μοντέλο. Για την Apple να κερδίσει στον τομέα του σχεδιασμού οι αναλυτές πιστεύουν πως αυτό θα πρέπει να έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που θα εισάγει μια καινοτομία στον χώρο. Για παράδειγμα ένας αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων πίσω από την οθόνη της συσκευής για πρώτη φορά θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο παράδειγμα”

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως το πλεονέκτημα που είχε η Apple στον τομέα του σχεδιασμού χάθηκε με την έλευση του Galaxy S8.

“Το Galaxy S8 έγινε μακρύτερο, λεπτότερο και έχασε τα περισσότερα πλαίσια του γύρω από την οθόνη. Αυτός ο νέος σχεδιασμός έχει κάνει πολλούς στην βιομηχανία να πιστεύουν πως η Samsung κέρδισε στο κομμάτι του σχεδιασμού με αυτό το μοντέλο την Apple.”

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο σχεδιασμός μιας συσκευής αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία και κριτήρια που θα πείσουν τον αγοραστή για το ποια θα επιλέξει τελικά.