19 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Ότι μπορεί να κυκλοφορήσει η Apple αυτό το μήνα: iPhone 9, νέο iPad Pro, αναβαθμισμένο MacBook, κ.α

    Καθώς μπαίνουμε στον Μάρτιο μια σειρά από φήμες για επερχόμενο Apple hardware συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους. Υπάρχει λοιπόν μια γενικότερη αίσθηση πως η εταιρεία θα παρουσιάσει νέα προϊόντα χωρίς όμως κανείς να είναι 100% ποια θα είναι αυτά. Με την εξάπλωση δε του coronavirus τα πλάνα της Apple ίσως αλλάξουν δραματικά από ότι αρχικά είχε προγραμματισμένο.

    iPhone 9/iPhone SE 2

    Το ότι ένα νέο iPhone έρχεται φέτος την Άνοιξη είναι κάτι περισσότερο από επιβεβαιωμένο αυτή την στιγμή. Παρά το γεγονός πως η Apple παρουσιάζει τον Σεπτέμβριο τις νέες της ναυαρχίδες και το ίδιο αναμένουμε να γίνει και φέτος, αυτό τον μήνα ίσως δούμε μια νέα οικονομική συσκευή iPhone που θα αποτελέσει τον διάδοχο του iPhone SE στην αγορά. Η ονομασία του εικάζεται καθαρά πως μπορεί να είναι iPhone 9.

    Σύμφωνα με φήμες και διαρροές το νέο αυτό iPhone θα έχει μια οθόνη 4.7 ιντσών και θα μοιάζει εξωτερικά κατά πολύ με το iPhone 8. Εσωτερικά προβλέπεται ότι η Apple θα βάλει τον A13 επεξεργαστή και ίσως κάνει και κάποιες άλλες μικρότερες αναβαθμίσεις. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν αυτή η συσκευή θα έχει την διάταξη της κάμερας του iPhone 8 ή ένα νέο σύστημα φακού ή φακών με δυνατότητες ακόμη και Night Mode.

    Αυτό που θα ξεχωρίζει σε αυτή την συσκευή θα είναι η οικονομική της τιμή – για τα επίπεδα ενός iPhone πάντα μιλώντας. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως θα έρθει στην αγορά προς $399 το μοντέλο με τα 64GB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό θα σημαίνει πως θα είναι $50 πιο οικονομικό από το iPhone 8 το οποίο ίσως και τελικά η Apple να το αποσύρει από την αγορά.

    Στο κομμάτι του χρωματισμού αναμένουμε 3 χρώματα αυτά των space gray, silver, και red.

    iPad Pro Αναβάθμιση

    Υπάρχουν πολλές φήμες για μια επερχόμενη αναβάθμιση της iPad Pro σειράς η οποία θα αντικαταστήσει αυτή του 2018. Τον περασμένο Μάρτιο η Apple αναβάθμιση την πιο οικονομική σειρά του iPad με νέα iPad Mini και iPad Air μοντέλα. Τον Σεπτέμβριο λανσάρισε επίσης το 7ης γενιάς iPad και έτσι μένει πλέον η iPad Pro σειρά που είναι προς αναβάθμιση.

    Οι περισσότεροι αναμένουν ένα νέο 11 ιντσών και 12.9 ιντσών iPad Pro που θα έχει μάλιστα στο πίσω μέρος του ένα τριπλό σύστημα φακών. Ο σχεδιασμός του σασί του δεν αναμένεται να αλλάξει ενώ μια πηγή έχει αναφέρει πως η κάσα θα είναι φτιαγμένη από γυαλί αυτή την φορά αντί για αλουμίνιο όπως είχαμε και στα iPhone 11 Pro.

    Το νέο σύστημα τριπλών φακών θα είναι παρόμοιο με αυτό του iPhone 11 Pro αλλά οι φακοί θα έχουν διαφορά. Ένας από αυτούς μάλιστα θα είναι ένας time of flight 3D αισθητήρας. Η τεχνολογία αυτή είναι παρόμοια με το σύστημα TrueDepth του Face ID και θα χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας και ίσως για ένα iPad Portrait Mode. O αισθητήρας αυτός αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του λοιπόν πρώτα στα νέα iPad Pro και κατόπιν στην νέα γραμμή του iPhone 12 τον Σεπτέμβριο.

    Τέλος να αναφέρουμε πως υπάρχουν και κάποιες φήμες για μια ανανέωση του iPad τόσο τώρα την Άνοιξη όσο και αργότερα. Τα iPads που μπορεί να δούμε από τον Σεπτέμβριο και μετά φημολογείται πως θα έχουν μια mini-LED οθόνη και 5G συνδεσμολογία ενώ ένα νέο iPad θα υποστηρίζει και ένα νέο Smart Keyboard που θα έχει για πρώτη φορά ενσωματωμένο ένα trackpad.

    Νέο 13-ιντσών MacBook Pro

    Υπάρχουν επίσης πολλές φήμες που δείχνουν για ένα νέο αναβαθμισμένο 13 ιντσών MacBook Pro. Είδαμε ότι η Apple αντικατέστησε το 15 ιντσών MacBook Pro με το νέο 16 ιντσών μοντέλο στο τέλος του 2019. Το πιο σημαντικό είναι πως η Apple επιτέλους άφησε στην άκρη τα buttefly πλήκτρα και έφερε ένα Magic Keyboard στα νέα MacBook Pro των 16 ιντσών που είναι κλάσης ανώτερα και με λιγότερα προβλήματα από την προηγούμενη τεχνολογία που χρησιμοποιούσε η εταιρεία.

    Η ενσωμάτωση του νέου Magic Keyboard σε όλη την γραμμή του Mac σε ότι αφορά τα laptops αναμένουμε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

    Το φημολογούμενο 13 ιντσών MacBook Pro αυτό πέρα από το νέο πληκτρολόγιο αναμένεται να έχετε νεότερες επιλογές στον επεξεργαστή, κάρτα γραφικών καθώς και αποθηκευτικό χώρο. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα δούμε και πιο λεπτά πλαίσια στην εμφάνιση του όπως έκανε η Apple με το 16 ιντσών μοντέλο.

    Νέο Apple TV

    Η γραμμή του Apple TV αυτή την στιγμή έχει το $149 Apple TV HD, το $179 32GB Apple TV 4K, και το $199 64GB Apple TV 4K. Το Apple TV 4K μοντέλο κυκλοφόρησε το 2017 ενώ το 4ης γενιάς Apple TV HD μοντέλο πίσω το 2015. Το hardware τους λοιπόν σίγουρα δείχνει την ηλικία τους και σίγουρα μια αναβάθμιση τους θα ήταν ένα λογικό βήμα.

    Το 9to5Mac βρήκε αποδείξεις σε πηγαίο κώδικα πως ένα τουλάχιστον νέο μοντέλο έρχεται με έναν A12 ή Α13 επεξεργαστή.

    Ανοιξιάτικα Apple Watch bands/PRODUCT(RED) Apple Watch;

    Η Apple ανανεώνει τα Apple Watch bands σε τακτά χρονικά διαστήματα και έτσι περιμένουμε κάτι αντίστοιχο να γίνει και αυτό το μήνα. Νέα χρώματα και νέα στυλ από λουράκια λοιπόν είναι σχεδόν κάτι βέβαιο.

    Αυτή την χρονιά βέβαια έχουμε και την φήμη πως η Apple ίσως παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα PRODUCT(RED) Apple Watch.

    Powerbeats 4

    Τον Δεκέμβριο το 9to5Mac βρήκε στον κώδικα του iOS ένα νέο Powerbeats μοντέλο. Στο τέλος του Φεβρουαρίου είδαμε νέα Powerbeats ακουστικά να εμφανίζονται στις λίστες του FCC.

    Έτσι λοιπόν η κυκλοφορία τους αναμένεται πολύ σύντομα. Τα νέα Powerbeats θα έχουν μάλλον το H1 Chip της Apple και υποστήριξη Hey Siri. Δεν αναμένουμε κάποια αλλαγή στην φυσική τους εμφάνιση.

    iOS 13.4, watchOS 6.2, macOS 10.15.4

    Τα Powerbeats θα κάνουν λογικά το ντεμπούτο τους μαζί με την iOS 13.4. Η iOS 13.4 έκδοση αναμένεται τον Μάρτιο με iCloud Drive folder sharing, νέα Memoji stickers, νέα γραμμή εργαλείων στο Mail και πολλά ακόμη. Επίσης αναμένουμε να δούμε και τα tvOS 13.4, watchOS 6.2, και macOS 10.15.4.

    Νέο Apple TV+ περιεχόμενο

    Το Apple TV+ περιεχόμενο τον Μάρτιο θα φέρει δύο νέους τίτλους. Πρώτα έχουμε την Amazing Stories σειρά του Steven Spielberg. Η σειρά στις 6 Μαρτίου ξεκινάει με 5 επεισόδια αυτοτελή. Συνολικά θα έχουμε 10 επεισόδια τα οποία το καθένα θα αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία.

    Στις 6 Μαρτίου κάνει το ντεμπούτο της και η πρώτη ταινία της Apple με την ονομασία The Banker στους κινηματόγραφους και κατόπιν έρχεται στην Apple TV+ υπηρεσία στις 20 Μαρτίου.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles