20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Δείτε μια Beluga φάλαινα να διασώζει ένα smartphone από τον βυθό της θάλασσας

    Ένα τηλέφωνο που πέφτει στην θάλασσα συνήθως χάνεται για πάντα, όχι όμως στην περίπτωση που στην περιοχή υπάρχει μια φιλική φάλαινα. Βίντεο που δείχνει αυτό το σπάνιο στιγμιότυπο καταγράφηκε στην Νορβηγία.

    Η φάλαινα στο βίντεο εικάζεται πως είναι αυτή που είχαν εκπαιδεύσει η στρατιωτικές δυνάμεις στην Ρωσία και που έκανε τον γύρω του διαδικτύου την περασμένη εβδομάδα.

    Οι Beluga είναι ένα είδος φαλαινών λίγο διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχουν περισσότερες ομοιότητες με τα δελφίνια. Το σώμα τους είναι μικρό σχετικά, άσπρου χρώματος και το κεφάλι τους είναι αμβλύ.

    H χαριτωμένη φάλαινα βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν εντοπίστηκε από ψαράδες να κολυμπά στα ανοιχτά του νησιού Ingoya με ένα λουρί δεμένο στο σώμα της, το οποίο έφερε τη σήμανση «εξοπλισμός της Αγίας Πετρούπολης».

    Εξαιτίας του ρωσικής κατασκευής λουριού που ήταν δεμένο πάνω της, το οποίο χρησιμοποιείται για τη στερέωση καμερών, η εμφάνισή της έδωσε τροφή για δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας που θυμίζουν κατασκοπευτικά θρίλερ. Ειδικοί που μίλησαν σε τοπικά ΜΜΕ εξέφρασαν την άποψη ότι η Beluga μπορεί να «απέδρασε» από κάποιο κέντρο εκπαίδευσης του Ρωσικού Ναυτικού, ή να ελευθερώθηκε εκούσια με… σκοτεινούς σκοπούς. Επηρεασμένοι από τις θεωρίες αυτές, οι ντόπιοι «βάφτισαν» την χαριτωμένη φαλαινίτσα «Χβαλντιμίρ» από την νορβηγική λέξη «Χβαλ» που σημαίνει «φάλαινα» και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Το βίντεο παρουσιάστηκε στο Instagram από την Isa Opdahl.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles