16.1 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Πως ο Tim Cook έπεισε την Angela Ahrendts να έρθει στην Apple

    proxy

    Πολλά έχουν ειπωθεί για διαφορετικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό ο Tim Cook σε σχέση με τον προκάτοχο του Steve Jobs και έτσι δεν προκαλεί εντύπωση που ακόμη και στον δελεασμό ταλέντων χρησιμοποιεί διαφορετική στρατηγική.

    Για παράδειγμα ο Jobs έπεισε τον μηχανικό Bob Belleville  να ενταχθεί στην Apple λέγοντας το ιστορικό πλέον

    “Ότι έχεις κάνει ως τώρα στην ζωή σου είναι σκατά, γιατί λοιπόν δεν έρχεσαι να δουλέψεις μαζί μου;”

    O Tim Cook από την άλλη έχει μια πολύ πιο ήρεμη προσέγγιση μιας και όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Fortune ο τρόπος με τον οποίο έπεισε την Angela Ahrendts να αφήσει την θέση της CEO στην Burberry και να ενταχθεί στην Apple ήταν απίστευτα ήρεμος.

    Η Angela λοιπόν είχε μια θέση ήδη ισχύος και έναν μισθό που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να ξεπεράσει και έτσι όταν πήγε για πρώτη φορά στην Apple είχε στο μυαλό της περισσότερο μια συνάντηση φιλική με τον Tim Cook και λιγότερο κάτι άλλο.

    Όπως αναφέρει όμως η ίδια εκεί την περίμενε μία έκπληξη ως προς τον ίδιο τον χαρακτήρα του Cook:

    “Την πρώτη φορά που κάθισα μαζί του και μιλήσαμε φεύγοντας είπα στον εαυτό μου ουαυ είναι ένας απίστευτα ήρεμος άνθρωπος. Λατρεύω πραγματικά την ειλικρίνεια του και τις αξίες που πρεσβεύει τόσο όσο άνθρωπος όσο και ως CEO της Apple. Αυτό δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανένας και είναι σπάνιο. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους ηγέτες σαν τον Tim”

    Σύμφωνα με την Angela στην πρώτη τους συνάντηση ασχολήθηκαν περισσότερο με το αν θα ταίριαζε η ίδια στην κουλτούρα της Apple και λιγότερα στην εμπειρία της ενώ μιλήσαν πολύ για το μέλλον των αγορών και λιγότερο για την μόδα.

    Ο Cook από την πλευρά του εντυπωσιάστηκε και αυτός με τον χαρακτήρα της Angela σε σημείο που κάποιο πιστεύουν πως ίσως κάποια μέρα να τον διαδεχτεί στην θέση του CEO.

    Μάλιστα ο Cook έχει αναφέρει:

    “Ταιριάζει απίστευτα με την κουλτούρα μας ο χαρακτήρας της Angela. Μέσα σε μια εβδομάδα αισθανθήκαμε όλοι μας πως ήταν σαν να δούλευε μαζί μας για ένα χρόνο και πλέον είναι σαν να ήταν για χρόνια στην Apple. Όταν ο ένας συμπληρώνει τις προτάσεις του άλλου τότε αυτό σίγουρα είναι ένα πολύ καλό στοιχείο”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles