25 C
Athens
Tuesday, May 7, 2024
More

    Αν θέλετε ένα iPhone αλλά δεν σας αρέσει η Apple αυτή είναι η εναλλακτική σας…

    Screen Shot 2015-03-27 at 03.53.41

    Η Samsung σημειώνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της όταν συμπληρώνει τα κενά της γραμμής του iPhone. Ποιο κενό όμως έχει μείνει να συμπληρώσει πλέον;

    Οι δύο νέες ναυαρχίδες του Κορεατικού κολοσσού, Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge, θα πρέπει να απαντήσουν αυτή την ερώτηση από τις 10 Απριλίου και μετά όπου και κάνουν το ντεμπούτο τους επίσημα στην αγορά.

    Πραγματικά έχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε πως θα τα πάνε στην αγορά μιας και αντικειμενικά δεν γνωρίζουμε σε ποιον θα μπορούσαμε να τις προτείνουμε ως συσκευές.

    Πριν ξεκινήσετε να μας κατηγορείτε για πρόβατα, haters του Android ή για φιλικούς προς αυτό να τονίσουμε πως όταν γράφεις για το iPhone θα πρέπει να καλύπτεις και τον ανταγωνισμό του και να έχεις γνώση γύρω από αυτόν.

    Πριν 4-5 χρόνια λοιπόν, για να συνεχίσουμε, θα μπορούσαμε να προτείνουμε σε κάποιος τις Galaxy συσκευές. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως ο γραφών έχει ακόμη στην κατοχή του ένα Note 3 και δεν το έχει αποχωριστεί παρά το γεγονός πως το χρησιμοποιεί όλο και λιγότερο πλέον.

    Με τα νεότερα μοντέλα της η Samsung επέστρεψε φέτος στην συνταγή του κυκλοφορώ κάτι που μοιάζει με ένα iPhone σε περισσότερα από ένα σημεία. Πέρα λοιπόν από την εμφάνιση και τις ομοιότητες των συσκευών σε υπηρεσίες της Apple όπως τα Touch ID και Apple Pay η Samsung πήγε ένα βήμα παραπέρα και “σκότωσε” όλα αυτά που χρησιμοποιούσε πέρυσι ως αιχμή του δόρατος της διαφοροποίησης της από ένα iPhone. Έξω η δυνατότητα εναλλαγής μπαταρίας. έξω η δυνατότητα αύξησης του αποθηκευτικού χώρου μέσω μιας SD κάρτας και έξω και η αδιαβροχοποίηση. Η τιμή επίσης δεν μειώθηκε αλλά παρουσιάζετε στα ίδια αν όχι υψηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη τιμολόγηση των μοντέλων της Apple.

    Έτσι λοιπόν στον μόνο άνθρωπο που θα συστήναμε τις δύο νέες ναυαρχίδες της Sasmung θα ήταν κάποιος που θέλει ένα iPhone αλλά τρέφει μίσος  για την Apple και το iOS. Αλλά και πάλι με μια δεύτερη σκέψη και αν ήταν φίλος του Android μάλλον θα του συστήναμε ναυαρχίδες από εταιρείες όπως HTC, Motorola, Nexus ακόμη και λύσεις από την Ασία όπως το εντυπωσιακό OnePlus One.

    H Sasmsung είναι πλέον ξεκάθαρο πως δεν γνωρίζει ποιοι είναι πραγματικά οι καταναλωτές της – Μπορεί να νομίζει πως είναι αυτοί που θέλουν ένα iPhone αν λάβουμε υπόψη μας τις παραπάνω αλλαγές αλλά αυτοί έχουν ήδη πάρει ένα iPhone και το ρεκόρ πωλήσεων των iPhone 6 και 6 Plus είναι η καλύτερη απόδειξη για αυτό.

    Η Samsung δεν αλλάξει – Θα άλλαζε αν διατηρούσε την ίδια πορεία με πέρυσι στην νοοτροπία των συσκευών της. Η Samsung δεν ακούει τους καταναλωτές της – Πως να τους ακούσει όταν και η ίδια δεν ξέρει ποιοι είναι; H Samsung φέτος πηγαίνει πίσω σε μια στρατηγική που δούλεψε στο παρελθόν αλλά για λόγους που δεν υπάρχουν πλέον!!!

    Αυτό που μας προβληματίζει είναι πως η Samsung είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που έχουν την δυναμική να συναγωνιστούν στα ίσα με την Apple. Σκεφτείτε πως είναι και κατασκευαστές εξαρτημάτων για την ίδια την Apple και είναι ίσως η μοναδική εταιρεία που δεν έχει θέμα σε πρόσβαση νέων τεχνολογιών και εξαρτημάτων. Επίσης έχουν πολλά λεφτά για να κάνουν πρακτικά το οτιδήποτε.

    Με βάση το παραπάνω η Samsung θα έπρεπε να πιέζει την Apple και μάλιστα πάρα πολύ και όχι να προσπαθεί να την φτάσει – θα έπρεπε να σηκώνει ψηλά τον πήχη στην Apple και όχι να προσπαθεί να έχει τις ίδιες επιδόσεις.

    Τα νέα Galaxy S6 όμως μόνο αυτό δεν κάνουν. Δεν είναι οι συσκευές που θα τις δει η Apple και θα φοβηθεί και ακόμη χειρότερα δεν έχουν κάποια τεχνολογία που θα έκανε πολλούς να σκεφτούν τις λέξεις εξέλιξη και καινοτομία. Ήδη ακούμε από την Apple τεχνολογίες όπως Force Touch και Taptics ενώ από την Samsung απολύτως τίποτα…..

    Αυτό είναι κακό για τον ανταγωνισμό και κακό για την Apple που ο σκληρός ανταγωνισμός την κάνει καλύτερη σαν εταιρεία. Αν τώρα η φετινή κίνηση της Samsung είναι καλή ή κακή θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε.

    Σίγουρα κάποια site ελαφρά την καρδία θα παρουσιάσουν τις νέες Samsung Galaxy συσκευές ως το “next big thing” στην πραγματικότητα όμως θα είναι το “meeting last years competition” δυστυχώς.

     

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles