15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Tim Cook μίλησε για το Screen Time, την ιδιωτικότητα, και για άλλα σε νέα του συνέντευξη στο ABC News [Video]

    Ο Tim Cook κάθισε πρόσφατα με την Diane Sawyer του ABC News για να συζητήσει για τις θέσεις της Apple σε ότι αφορά την ιδιωτικότητα, την ψηφιακή υγεία και για πολλά ακόμη.

    Η συζήτηση για το Face Time χαρακτηριστικό ήρθε την περίοδο που η Apple αντιμετωπίζει την δριμή κριτική από κάποιους προγραμματιστές τρίτων για την απόφαση της να αφαιρέσει κάποιες εφαρμογές του App Store που είχαν ως στόχο τον γονικό έλεγχο.

    O Cook λοιπόν αρχικά επανέλαβε πως η Apple δεν θέλει οι καταναλωτές της να χρησιμοποιούν υπερβολικά πολύ τα iPhones τους. Αντί αυτού θέλει η χρήση του iPhone να βελτιώνει και να αποτελεί εργαλείο για την ζωή των χρηστών επιτρέποντας τους να κάνουν πράγματα που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν.

    “Βγάζουμε λεφτά αν σας πείσουμε να αγοράσετε ένα iPhone. Αλλά δεν θέλουμε να χρησιμοποιείτε αυτή την συσκευή σε υπερθετικό βαθμό. Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργούμε συσκευές που βελτιώνουν την ζωή που κάνουν κάτι που δεν μπορούσε να κάνεις μέχρι πρόσφατα. Αυτό είναι το στοιχείο που μας ενθουσιάζει. Και εγώ ο ίδιος εντυπωσιάστηκα με το πόσο συχνά ασχολούμαι με το iPhone μου. Περί τις 200 φορές την ημέρα αν και πίστευα πως δεν φτάνω ούτε τις μισές.”

    Με βάση το παραπάνω ο Cook εξήγησε πως με το Screen Time χαρακτηριστικό του iOS 12 η Apple προσπαθεί να δώσει μορφές γονικού ελέγχου σε ότι έχει να κάνει με την χρήση των συσκευών της εταιρείας από παιδιά. Επίσης ανέφερε πως λαμβάνει email από γονείς όλη την ώρα ενώ τόνισε πως η Apple θα κάνει περισσότερα πράγματα στο άμεσο μέλλον για να βοηθήσει τους γονείς σε αυτό τον τομέα.

    “Αυτό που προσπαθούμε είναι να δώσουμε στους γονείς τον έλεγχο. Δεν υπάρχει κάποιο κοινό στάνταρ για αυτό τον σκοπό από όσο γνωρίζουμε. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες για τι θα πρέπει να επιτρέπεται και τι όχι. Αυτό που μπορεί να είναι λογικό για εμένα μπορεί να μην έχει καμία λογική για τον γείτονα μου. Λαμβάνω σημειώσεις από γονείς όλη την ώρα. Έχουν υπέροχες ιδέες και είμαι σίγουρος πως θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα σε αυτό τον τομέα”

    Ο Cook επίσης άγγιξε και το θέμα της ιδιωτικότητας. Εξήγησε πως η εταιρείες που καταγράφουν τις ενέργειες κάποιου στο διαδίκτυο γνωρίζουν πολλά περισσότερα πράγμα από όσα μπορεί να φανταστεί κάποιος. Ο Cook τόνισε πως για την Apple οι χρήστες δεν είναι οι ίδιοι προϊόντα και πως σέβονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

    Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Tim Cook εδώ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles