19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Γκρουπ Καταναλωτών υποστηρίζει πως η Apple υπερεκτιμά την αυτονομία του iPhone μέχρι και 51%

    Μια νέα έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το γκρουπ καταναλωτών Which? αυτό το Σαββατοκύριακο υποστηρίζει πως η Apple έχει υπερεκτιμήσει την αυτονομία της μπαταρίας πολλών iPhone μοντέλων.

    Το γκρουπ αυτό υποστηρίζει πως έκανε τεστ σε 9 διαφορετικά iPhone μοντέλα και πως όλα είχαν χαμηλότερη αυτονομία από αυτή που υποστηρίζει επίσημα η Apple σε ποσοστά που κινήθηκαν από 18% μέχρι και 51%.

    To iPhone XR για παράδειγμα, είχε καταγραφή πραγματικού χρόνου ομιλίας 16 ωρών και 32 λεπτών σύμφωνα με το Which?. Η Apple υποστηρίζει πως αυτή η συσκευή υποστηρίζει μέχρι και 25 ώρες πραγματικού χρόνου ομιλίας.

    Σε απάντηση η Apple τόνισε πως κάνει αυστηρά τεστ για όλα τα προϊόντα της και υποστηρίζει θερμά ότι αναφέρει για την αυτονομία των συσκευών της. Επίσης τόνισε πως το Which? στην αναφορά του δεν γνωστοποίησε ποια μεθοδολογία τεστ έκανε σε αυτές τις συσκευές την στιγμή που η εταιρεία κοινοποιεί ολόκληρη την διαδικασία τεστ που κάνει στα iPhone της με αναλυτικές πληροφορίες.

    “Κάνουμε πολύ αυστηρά τεστ στα προϊόντα μας και υποστηρίζουμε όσα αναφέρουμε για την αυτονομία αυτών. Με πολύ στενή σύνδεση του λογισμικού με το hardware, τα iPhones έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε με έξυπνο τρόπο να διαχειρίζονται την χρήση της ενέργειας που χρησιμοποιούν έτσι ώστε να έχουμε το μάξιμουμ στην αυτονομία τους. Η μεθοδολογία των τεστ μας αντικατροπτίζει αυτή την νοημοσύνη. Το Which? δεν έχει μοιραστεί την μεθοδολογία που χρησιμοποιήσαν μαζί μας και έτσι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα τους με τα δικά μας.”

    Το Which? εξήγησε πως το τεστ τους περιλαμβάνει την φόρτιση ενός εντελώς νέου iPhone μέχρι την πλήρη φόρτιση του, ενώ κατόπιν γίνεται μέτρηση για το πόσο θα κρατήσει η μπαταρία μετά από συνεχής κλήσεις.

    Μπορείτε να διαβάσετε την μεθοδολογία στην οποία αναφέρετε η Apple εδώ

    Τα αποτελέσματα του Which? για την αυτονομία του iPhone XR έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτό γιατί από την στιγμή που κυκλοφόρησε στην αγορά πάρα πολλοί καταναλωτές τόνισαν τις αρετές του σε αυτό τον τομέα και ειδικά σε σύγκριση με τα iPhone Xs και iPhone Xs Max.

    Συγκεντρωτικά το Which? έκανε τεστ με smartphones από την Apple, Samsung, Sony, Nokia, και HTC. Samsung, Sony, και Nokia βρεθήκαν και αυτές με υπερεκτιμήσεις στην αυτονομία των συσκευών τους.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles