19.5 C
Athens
Thursday, May 9, 2024
More

    Οι πωλήσεις του iPhone σημείωσαν πτώση 23% για αυτό το τρίμηνο με βάση την Canalys

    Ακόμη μια εκτίμηση για τις πωλήσεις του iPhone για το πρώτο τρίμηνο του 2019 (αφορά το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο της Apple) κοινοποιήθηκε σήμερα από την Canalys. Τα νούμερα της εταιρείας είναι λίγο περισσότερα αισιόδοξα από τις εκτιμήσεις της IDC που έδειχναν χθες μια πτώση της τάξης του 30%.

    Πάρα αυτά και εδώ η έκθεση κάνει λόγο για την μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση πωλήσεων στην ιστορία του iPhone.

    Χθες η IDC στις δικές της μετρήσεις για την παγκόσμια αγορά των smartphones για το τρίμηνο του Μαρτίου έδειξαν πτώση 6% για ολόκληρη την αγορά με την Apple να έχει μια μεγάλη πτώση της τάξης του 30%.

    Σήμερα η έκθεση από την Canalys παρουσιάζει και αυτή μια πτώση της αγοράς συνολικά της τάξης του 6% αλλά μια λιγότερη δραματική πτώση των πωλήσεων του iPhone της τάξης του 23%.

    Σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία του iPhone.

    “Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση σε τριμηνιαία βάση στην ιστορία του iPhone. Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Apple, η Κίνα, αποδείχθηκε ακόμη ένα τρίμηνο πολύ σκληρή. Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα. Οι πωλήσεις έπεσαν και στην Αμερική καθώς τα προγράμματα αντικατάστασης δεν κέρδισαν πολλούς καταναλωτές αυτή την φορά. Σε αγορές όπως στην Ευρώπη, η Apple με εκπτώσεις που κάνει έχει καταφέρει να έχει ζήτηση αλλά αυτό δημιουργεί προβλήματα στους προμηθευτές και μπερδεύει την premium θέση των συσκευών αυτών στα μάτια των καταναλωτών.”

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles