24.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Μυστική ομάδα της Apple δουλεύει πάνω σε ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας

    article_post_width_VR-3

    Η Apple έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα με ειδικούς στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας για ένα μυστικό project αναφέρει με δημοσίευμα του το Financial Times.

    Η ομάδα δουλεύει σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα πάνω σε μια σειρά από πρωτότυπα headset τα οποία στο μέλλον θα μπορούν να ανταγωνιστούν στην αγορά τα Oculus Rift και τα Hololens της Microsoft.

    Πηγές αναφέρουν πως η ομάδα αυτή αποτελείτε από μερικές εκατοντάδες εργαζομένους που η Apple έχει επιλέξει με μεγάλη προσοχή ενώ μέσα σε αυτούς υπάρχουν και πρώην εργαζόμενη της VR Tech ομάδας της Microsoft αλλά και της start up Lytro.

    “Η τελευταία εξαγορά της Apple στην περιοχή αυτή είναι η Flyby Media, μια start up που έχει μια τεχνολογία που επιτρέπει σε mobile συσκευές να “δουν” τον κόσμο γύρω τους. Η ομάδα της Flyby είχε δουλέψει και με την Google για την δημιουργία ενός 3D λογισμικού για το Project Tango. H Apple δουλεύει πάνω σε δικά της πρωτότυπα εδώ και αρκετούς μήνες” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα η Apple κοινοποίησε την πρόσληψη του Doug Bowman, ενός από τους κορυφαίους VR researchers στην Αμερική ενώ την Τρίτη ο ίδιο ο Tim Cook ανέφερε πως “η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητα είναι πολύ εντυπωσιακή και έχει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles