21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple προσλαμβάνει δύο ειδικούς στους δορυφόρους για μυστικό project

    satellite-780x548

    Δυο νέες προσλήψεις της Apple μπορεί να δείχνουν ότι η εταιρεία στρέψει την προσοχή της πλέον και στον ουρανό. Δύο λοιπόν από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της Google στους δορυφόρους πλέον ανήκουν στο δυναμικό της Apple. Πάνω σε τι θα δουλέψουν δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αλλά με βάση το βιογραφικό τους η Apple μπορεί να θέλει να μπει πολύ δυναμικά και στο τομέα του δορυφορικού Internet.

    Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg ο Google spacecraft operations, John Fenwick, ήρθε στο δυναμικό της Apple μαζί με τον Michael Trela, που ηγείτο των μηχανικών στους δορυφόρους. Τόσο ο Fenwick όσο και ο Trela είχαν έρθει στην Google το 2014 όταν αυτή είχε προβεί στην εξαγορά της startup Skybox Imaging.

    Η Apple και σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει και τους δύο ειδικούς αυτούς να δουλεύουν υπό τις οδηγίες του Greg Duffy ενός ακόμη πρώην εργαζομένου της Google. O Duffy ήταν συνιδρυτής της Dropcam η οποία εξαγοράστηκε από την Google και ενώθηκε με την ομάδα της Nest. Πέρυσι εγκατέλειψε και ο ίδιος την Google και προσλήφθηκε από την Apple τον Ιανουάριο του 2016 με την φήμη ότι θα ηγείτο ενός ειδικού project που θα το διαχειριζόταν σαν να ήταν μια νέα startup.

    Πίσω στους Fenwick και Trela και οι δύο δημιουργούσαν δορυφόρους για την Skybox Imaging στο μέγεθος ενός ψυγείου που εν συνεχεία είχαν την δυνατότητα να είναι σε τροχιά γύρω από την γη και να στέλνουν φωτογραφίες από την επιφάνειας της.

    Τον περασμένο χρόνο η Boeing είχε αναφέρει το σχέδιο της να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο broadband το οποίο θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε 1000 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά πάνω από την γη. Οι φήμες θέλουν την Apple να είναι σε συνομιλίες με την Boeing έτσι ώστε να γίνει συνεταίρος σε αυτή την προσπάθεια.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles