16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η Apple προσλαμβάνει διευθυντή της NVIDIA

    hqdefault

    Η Apple προσέλαβε τον Jonathan Cohen από την εταιρεία Nvidia, διευθυντή λογισμικού Deep Learning της εταιρείας, σύμφωνα με το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα Linked.in, όπως πρωτοεπισημάνθηκε από την ιστοσελίδα Re/code. Το λογισμικό αυτό εκπαιδεύει τους υπολογιστές να αναγνωρίζουν μοτίβα δεδομένων τα οποία εκ των υστέρων οργανώνει με παραπλήσιο τρόπο σε ανθρώπινες φυσιογνωμίες. Η nVidia χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λογισμικό στην πλατφόρμα Nvidia Drive PX, το οποίο χρησιμοποιείται σε αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα.

    Η επίσημη ιστοσελίδα του Cohen στο Linkedin δεν αναγράφει κάποιον επίσημο τίτλο στην εταιρεία Apple, παρά μόνο την λέξη “Software”, αναφερόμενος στο επαγγελματικό ρόλο που κατέχει. Έχει περάσει από πολλές θέσεις μέσα στην εταιρεία Nvidia από το 2008, όπου και προσελήφθη,  ξεκινώντας ως ερευνητής επιστήμονας μέχρι και την απόκτηση της θέσης του διευθυντή του λογισμικού Deep Learning μέσα στο τρέχων έτος. Cohen έχει εργασθεί επίσης πάνω στην CUDA πλατφόρμα της Nvidia, που χρησιμοποιείται στην λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPU), που χρησιμοποιούνται σε πληθώρα περιπτώσεων όπως π.χ. σε λογισμικό για τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ή της πρόβλεψης στη ροή του αίματος.

    Όπως επισημάνθηκε από την ιστοσελίδα Re/code, η Apple χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή το λογισμικό Deep Learning στις υπηρεσίες Siri και Χάρτες. Είναι άγνωστο τι θα μπορούσε να προσφέρει η εξειδίκευση του Cohen στην Apple, ωστόσο στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) το 2015 ο Cohen επεξηγούσε πως η τεχνολογία Deep Learning της Nvidia χρησιμοποιήθηκε στην πλατφόρμα της Drive PX για τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα.

    Η Apple έχει συναντηθεί με τους υπέυθυνους του τμήματος μηχανοκίνητων οχημάτων στην Καλιφόρνια σχετικά με την νομοθεσία αυτο-οδηγούμενων οχημάτων στην πολιτεία και πολλαπλές αναφορές από το περιοδικό The Wall Street Journal καταδεικνύουν ότι η εταιρεία Cupertino εξερευνά τη λειτουργικότητα του λογισμικού, με πιθανότητα να το συμπεριλάβει σε ένα μεταγενέστερο πολυφημισμένο Αpple αυτοκίνητο.

    Tα τελευταία χρόνια η Apple κυνηγάει υπαλλήλους από τις εταιρείες Tesla, Ford, GM, Α123 Systems και Samsung για να υποκλέψει πληροφορίες για τα προγράμματα τους σχετικά με τα αυτοκινούμενα οχήματα. Προσφάτως, προσέλεβε ένα ταλαντούχο πρώην υπάλληλο της electric motorcycle startup Mission Motors. Το Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε πως η Apple τιτλοδότησε το πρόγραμμα των αυτοκινήτων “commited project”, επιταχύνοντας την ανάπτυξη με στόχο το 2019 να αποτελέσει χρονιά κυκλοφορίας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles