18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Apple υποστηρίζει μια νέα εκστρατεία κατά του Bullying

    Στις δοκιμαστικές εκδόσεις iOS 9.1 και ΟS X 10.11.1, η Apple προσέθεσε ένα μυστηριώδες emoji σύμβολο το οποίο αποτελείται από ένα μάτι μέσα σε μία παράθυρο ομιλίας. Μέχρι τώρα, δεν είχε αποσαφηνιστεί ο σκοπός ύπαρξης αυτού του μυστηριώδους συμβόλου αλλά σύμφωνα με την επισήμανση της ιστοσελίδας Wired, το σύμβολο αυτό αποτελεί το τρόπο με τον οποίο η Apple υποστηρίζει μία εκστρατεία κατά του bullying (εκφοβισμού) όπως λανσαρίστηκε από το τμήμα διαφήμισης της εταιρείας.

    Η ψηφιακή εκστρατεία κατά του bullying (εκφοβισμού) με τίτλο “I Am A Witness” σκοπεύει να εμψυχώσει εφήβους ώστε να μιλούν σε περίπτωση που συναντούν περιστατικά εκφοβισμού, με το νέο emoji σύμβολο να χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος για την έκφραση υποστήριξης σε κάποιον που έχει υποστεί εκφοβισμό.

    Οι Angie Elko και Patrick Knowlton, σχεδιαστές στον διαφημιστικό οργανισμό “Goodby, Silverstein & Partners” εμπνεύστηκαν την ιδέα του σχεδιασμού ενός συμβόλου με ένα μάτι μέσα σε μία παράθυρο ομιλίας. Η εταιρεία, εκ των υστέρων προσέγγισε την Apple ώστε να προσθέσει την συγκεκριμένη εικόνα ως ένα emoji σύμβολο στο πληκτρολόγιο της. Σύμφωνα με την Hanna Wittmark, καλλιτεχνική διευθύντρια στην εταιρεία Goodby, η Apple υποστήριξε το συγκεκριμένο σύμβολο και συμφώνησε να το ενσωματώσει στο λογισμικό της.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Wittmarκ:

    “Όταν εξαρχής ζητήσαμε να προστεθεί το συγκεκριμένο emoji σύμβολο στο πληκτρολόγιο της Apple, μας απάντησαν ότι θα χρειαζόταν ένα με δύο χρόνια ώστε να υποστεί επεξεργασία και να εγκριθεί η προσθήκη του στο διεθνές πρότυπο unicode. Ωστόσο, η εταιρεία βρήκε τρόπο να επισπευσει τις διαδικασίες συνδυάζοντας 2 υπάρχοντα emoji.”

    Mε στόχο την δημιουργία του νέου emoji συμβόλου κατά του εκφοβισμού, η Apple συνδύασε το emoji σύμβολο του ματιού μαζί με αυτό του αριστερού παραθύρου ομιλίας χρησιμοποιώντας την διαδικασία “Zero Width Joiner”, η οποία στη σελίδα Emojipedia περιγράφεται σαν ένας unicode χαρακτήρας ο οποίος είναι ικανός να ενώσει δύο ή περισσότερους χαρακτήρες μαζί. Χρησιμοποιείται ήδη σε emoji σύμβολα όπως αυτό της οικογένειας, για τη δημιουργία του οποίου συνδυάστηκαν τα σύμβολα του άντρα, της γυναίκας, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού ώστε να σχηματιστεί το τελικό σύμβολο.

    eyeemoji-800x247

     

    To emoji είναι ένα σύμβολο κλειδί στην εκστρατεία και είναι διαθέσιμο στα iPhones που φέρουν το λειτουργικό σύστημα iOS 9.1 και τους Mac υπολογιστές που φέρουν το OS X 10.11.1. Η αφιερωμένη -στην εκστρατεία- ιστοσελίδα “I Am A Witness” ζητά από τους νέους να χρησιμοποιούν το emoji ή το ειδικά σχεδιασμένο “I Am A Witness” εικονικό πληκτρολόγιο για να εκφραστούν κατά περιστατικών εκφοβισμού.

    iamawitnessinstructions-800x347

    Πέραν της Αpple, διάφορες ακόμα εταιρείες τεχνολογίας υποστηρίζουν την νέα αυτή εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένων των Adobe, Facebook, Google, Youtube και Τwitter, με κάθε μία εκ των ανωτέρω να παρέχει ειδικά διαμορφωμένο περιεχόμενο στις ειδικές τους πλατφόρμες.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

     

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles