13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple θα χρησιμοποιήσει Drones για να κάνει καλύτερους τους Χάρτες της

    open-table-iphone-780x521

    Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό από ιπτάμενα drones και τεχνολογία χαρτογράφησης εσωτερικών χώρων σε μια νέα της προσπάθεια να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την υπηρεσία των Χαρτών της.

    Κάνοντας κάτι τέτοιο και σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα η Apple προσδοκά να φτάσει και αν όχι ξεπεράσει την αντίστοιχη υπηρεσία Χαρτών της Google που εδώ και χρόνια είναι η κυρίαρχος στον χώρο και ειδικά μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα του λανσαρίσματος της εφαρμογής Χαρτών της Apple πίσω το 2012.

    Παλαιότερα η εταιρεία είχε αποκαλύψει πως αναβαθμίζει τα δεδομένα της εφαρμογής των Χαρτών της κάθε μέρα ενώ πέρα από αυτό Apple minivans χαρτογραφούν πολλούς δρόμους όχι όμως με την ίδια έκταση παγκοσμίως ακόμη όπως τα αντίστοιχα Streetview της Google.

    H Apple μάλιστα έχει πάρε ειδική άδεια από την FAA η οποία εγκρίθηκε και επίσημα τον Μάρτιο έτσι ώστε να χειριστεί drones για την συγκομιδή δεδομένων, εναέριων φωτογραφιών και βίντεο.

    Η εταιρεία δεν θα δημιουργήσει δικά της drones αλλά θα βασιστεί σε UAVs από τις εταιρείες SZ DJI Technology Co. και Aibotix GmbH για την συλλογή όλου του υλικού.

    Οι χειριστές τους θα τα λειτουργούν κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ θα έχουν και δίπλωμα οδήγησης drones.

    Τα πλάνα της Apple δεν σταματούν εδώ μιας και σύμφωνα και πάντα με το δημοσίευμα θα γίνει και χρήση τεχνολογίας χαρτογράφησης ακόμη και εσωτερικών χώρων έτσι ώστε οι χρήστες των Χαρτών να μπορούν να πλοηγηθούν με άνεση και στο εσωτερικό κτιριακών εγκαταστάσεων.

    Τέλος η Apple δουλεύει πάνω και σε μια νέα τεχνολογία που θα δίνει καλύτερες οδηγίες στους οδηγούς οχημάτων έτσι ώστε να αλλάζουν λωρίδες κυκλοφορίες ενώ είναι σε κίνηση.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles