15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Ευπάθεια στο iOS 13 δίνει πρόσβαση σε hackers στην λίστα επαφών του χρήστη

    Η νέα iOS 13 έκδοση του λογισμικού της Apple θα γίνει επίσημα διαθέσιμη στο ευρύ κοινό στις 19 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο ερευνητής ασφαλείας Jose Rodriguez εντόπισε μια ευπάθεια σε αυτό. Με βάση και το βίντεο που που κοινοποίησε στο Youtube και μπορείτε να το δείτε παρακάτω η ευπάθεια αυτή επιτρέπει την προβολή της λίστας επαφών κάνοντας μία κλήση μέσω του FaceTime και ενεργοποιώντας το VoiceOver feature της Siri.

    Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να επιτρέψει στους κακόβουλους χρήστης να έχουν πρόσβαση σε τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθύνσεις κατοικίας και όποια άλλη πληροφορία μπορεί να έχει προσθέσει ο χρήστης και όλα αυτά χωρίς καν να έχει ξεκλειδωθεί το κινητό τηλέφωνο.

    Ο Rodriguez υποστηρίζει ότι έστειλε το ίδιο βίντεο στην Apple στις 17 Ιουλίου, ωστόσο η ευπάθεια αυτή υπάρχει ακόμη και στην Gold Master έκδοση της iOS 13.

    Η διαδικασία αυτή παρόλο που είναι δύσκολη αφού ο επιτιθέμενος χρειάζεται αρκετό χρόνο για την διεκπεραίωση της παραμένει εκεί και ίσως δοθεί η δυνατότητα σε κάποιον να υποκλέψει στοιχεία.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles