21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Τι βήματα να ακολουθήσετε στην περίπτωση που ξεχάσατε το Passcode σας | Οδηγός

    Στις μέρες όπου η αυθεντικοποίηση του χρήστη γίνεται μέσω των τεχνολογιών Face ID και Touch ID είναι ευκολότερο από ποτέ κάποιος να ξεχάσει το passocode που όρισε αρχικά στο iPhone ή στο iPad του. Ευτυχώς είναι εύκολη η πρόσβαση στο iPhone ή στο iPad αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό αυτό αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως λογικά θα χρειαστείτε τον Apple ID κωδικό σας σε κάθε περίπτωση.

    Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο iPhone ή iPad αν έχετε ξεχάσει το passcode σας

    Μέθοδος 1: Κάντε επαναφορά μέσω του iCloud

    Αν έχετε το Find My iPhone ενεργοποιημένο στο iPhone ή iPad που έχετε ξεχάσει το passcode τότε μπορείτε να κάνετε πλήρη διαγραφή της συσκευής μέσω ενός πλοηγού. Σημείωση η διαγραφή αυτή αφορά όλα τα δεδομένα από την συσκευή σας – Θα μπορείτε μόνο τα επαναφέρετε εκ νέου από κάποιο iCloud backup αν είχατε κάνει.

    1. Πηγαίνετε στο iCloud.com
    2. Κάντε είσοδο με το Apple ID σας
    3. Κάντε κλικ στο “Find iPhone”
    4. Βρείτε το iPhone ή iPad στον χάρτη και επιλέξτε το
    5. Κάντε κλικ στο “Erase iPhone”

    Το iPhone ή iPad σας αυτό μετά από λίγο θα επανέλθει σε κατάσταση εργοστασιακών ρυθμίσεων.

    Μέθοδος 2: Κάντε επαναφορά μέσω του iTunes

    Αν δεν έχετε ενεργοποιημένο το Find My iPhone ή απλά δεν μπορούσατε να κάνετε διαγραφή της συσκευής μέσω του iCloud τότε υπάρχει και η επιλογή του iTunes.

    To πρώτο βήμα εδώ είναι να βάλετε το iPhone ή iPad σε ένα recovery mode.

    • iPhone X ή νεότερο, και iPhone 8 και iPhone 8 Plus: Πατήστε και κρατήστε πατημένα το πλευρικό κουμπί και ένα από τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης μέχρι να εμφανιστεί το slider του κλεισίματος της συσκευής σας. Κλείστε τελειώς την συσκευή. Συνδέστε εν συνεχεία την συσκευή στον υπολογιστή σας κρατώντας πατημένο το πλευρικό κουμπί. Κρατήστε το πατημένο μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη του recovery mode.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus, και iPod touch (7ης γενιάς): Κλείστε τελείως την συσκευή σας. Συνδέστε την συσκευή στον υπολογιστή σας ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί αύξησης της έντασης. Κρατήστε το πατημένο μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη του recovery mode.
    • iPhone 6s ή παλαιότερο, iPod touch (6ης γενιάς ή παλαιότερο), ή iPad με Home button: Κλείστε τελείως την συσκευή σας. Συνδέστε την συσκευή στον υπολογιστή σας ενώ κρατάτε πατημένο το Home Button – Κεντρικό κουμπί. Κρατήστε το πατημένο μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη του recovery mode.

    Μόλις κάνετε τις παραπάνω ενέργειες το iTunes ή το Finder αν έχετε εγκατεστημένο το macOS Catalina θα σας ενημερώσει πως “is a problem with the iPhone that requires it to be updated or restored.” Το μήνυμα δηλαδή της εικόνας παραπάνω.

    Κάντε κλικ στο “Restore” – Επαναφορά και το iPhone, iPad ή iPod Touch σας θα διαγράφει.

    Όταν ξεκινήσετε εκ νέου την συσκευή που θα έχει επανέλθει σε κατάσταση εργοστασιακών ρυθμίσεων θα πρέπει να κάνετε την διαδικασία που είχατε κάνει όταν την είχατε αγοράσει για πρώτη φορά από την αρχή.

    Activation Lock

    Όταν η συσκευή σας ανοίξει εκ νέου και γίνει restored υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας εμφανιστεί η οθόνη του Activation Lock – είτε στο PC ή Mac που κάνατε την διαδικασία είτε στην ίδια την iOS συσκευή. Εδώ θα χρειαστεί να εισάγετε το Apple ID και τον Apple ID κωδικό σας για να έχετε πρόσβαση στην συσκευή σας.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles