14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Αναφορά: Το iPhone 12 θα έχει έναν νέο WiFi πρωτόκολλο, τα AirTags θα φορτίζουν ασύρματα όπως το Apple Watch

    Σύμφωνα με πηγές του Macotakara η φετινή σειρά iPhone 12 της Apple θα υποστηρίζει το νέο WiFi πρωτόκολλο 802.11ay, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Το 802.11ay χρησιμοποιεί τα 60GHz ως εύρος δίνοντας έτσι υψηλότερο bandwidth για μεταφορές δεδομένων από συσκευή σε συσκευή.

    Αυτό θα ήταν κάτι ιδανικό για την Apple μιας και με την υιοθέτηση του θα έχει πιο γρήγορες AirDrop μεταφορές αρχείων για παράδειγμα.

    Το Macotakara περιγράφει το 802.11ay ως “ultra-short range”. Αυτό σημαίνει πως μάλλον θα είναι παρόμοιο με το Bluetooth αλλά με ακόμη καλύτερες ταχύτητες στην μεταφορά δεδομένων.

    Αν και ο Ming-Chi Kuo έχει προβλέψει πως όλα τα νέα iPhones φέτος θα έχουν μια OLED οθόνη η νεότερη αναφορά του Macotakara τονίζει πως μπορεί να υπάρξει και ένα LCD μοντέλο – ίσως ένα αναβαθμισμένο iPhone 11.

    Αυτή η συσκευή έχει νόημα αν αναλογιστεί κανείς το πόσο δημοφιλές είναι το iPhone 11 στην αγορά. Έτσι η Apple θα μπορούσε να αναβαθμίσει αυτό το μοντέλο ως hardware χωρίς να το παρουσιάσει ως μια νέα συσκευή.

    Στο δημοσίευμα επίσης διαβάζουμε πως τα AirTags της Apple θα κυκλοφορήσουν και αυτά τελικά φέτος. Τα tags αυτά θα μπορούν να φορτιστούν ασύρματα με παρόμοιο τρόπο που έχουμε στο Apple Watch. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος φορτιστής όμως.

    Την περασμένη εβδομάδα ο Ming-Chi Kuo ανέφερε πως η παραγωγή των νέων αυτών tags της Apple θα ανεβάσει ρυθμούς κατά το τρίτο τρίμηνο και έτσι αυτό σημαίνει πως η Apple θα τα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό μάλλον κατά το event του Σεπτεμβρίου.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles