18.3 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Ένα μοναδικό γλυπτό του Steve Jobs σε μια μοναδική έκθεση

    Λίγα μοντέρνα πρόσωπα στις μέρες μας μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στην τέχνη όπως κάνει αυτό του Steve Jobs. Το πρόσωπο του το έχουμε δει σε πίνακες ζωγραφικής, σε τατού ακόμη και σε γλυπτά!!

    Ο Jobs είναι η πρώτη φιγούρα λοιπόν σε μια μοναδική έκθεση γλυπτών που θα λάβει χώρα στην Νέα Υόρκη τον επόμενα μήνα. Σε αυτή την έκθεση θα έχουμε και άλλα γλυπτά τιτάνων της Silicon Valley από τον Χιλιανό γλύπτη Sebastian Errazuriz.

    Το γλυπτό του Steve Jobs έχει την ονομασία της The Prophet – o Προφήτης – και τον παρουσιάζει να κάθεται σε ένα κύβο με τα γνωστά jeans, το ζιβάγκο και τα New Balance αθλητικά παπούτσια του ενώ πλοηγείται στο iPhone του.

    Τα γλυπτά έχουν μια πολύ κλασική αίσθηση που παραπέμπει στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

    Τα υπόλοιπα γλυπτά αφορούν άλλα μεγάλα ονόματα του τεχνολογικού χώρου όπως αυτά των Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Elon Musk και Sergey Brin.

    Η έκθεση έχει την εμπνευσμένη ονομασία Η Αρχή του Τέλους.

    Ο Εrrazuriz επίτηδες σχεδίασε τον Steve Jobs σε αυτή την στάση μιας και θυμίζει τον The Thinker του Auguste Rodin – Το ιστορικό αυτό άγαλμα που αποτέλεσε το κεντρικό στοιχείο ενός μεγαλύτερου έργου του με την ονομασία The Gates of Hell.

    O ίδιος αναφέρει:

    “Το πρώτο άγαλμα της σειράς είναι ο Steve Jobs. Ιστορικά, σε διαφορετικές θρησκείες, πάντα υπάρχει ένας προφήτης που προωθεί ένα συγκεκριμένο μήνυμα, ένα δοκίμιο που μένει με το κοινό και που γίνεται μέρος της ζωής τους. Αν το σκεφτείτε τα tablets του, που μας έφερε σε όλους μας, άλλαξαν την ζωή μας τελείως και την στιγμή που ξεκινήσαμε να έχουμε μαζί μας μια συσκευή που καταγράφει πληροφορίες, είχαμε μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης μας και στο πως αλληλεπιδρούμε με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Είναι σχεδόν σαν το ξεκίνημα μιας νέας θρησκείας” 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles