Μπορεί η Apple να γύρισε σελίδα στην βιομετρική ασφάλεια των συσκευών της με το Face ID αλλά αντικειμενικά ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά της βιομηχανίας smartphones το in-display fingerprint reader.

Η βιομετρική εταιρεία Synaptics ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει τον πρώτο in-display fingerprint reader στον κόσμο με την ονομασία “Clear ID FS9500”. Σχεδιασμένος για συσκευές με οθόνες χωρίς bezels, διαβάζει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη με ένα απλό άγγιγμα σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του γυαλιού.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η εταιρεία τονίζει πως ο αναγνώστης αυτός δαχτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται ήδη σε μαζική παραγωγή και θα χρησιμοποιηθεί σε συσκευή κατασκευαστή που βρίσκεται στο “Top 5”.

“Οι καταναλωτές προτιμούν ο έλεγχος ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων να βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του τηλεφώνου και, με τη βιομηχανία να μετατοπίζεται γρήγορα σε infinity οθόνες OLED, η φυσική τοποθέτηση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται μέσα στην οθόνη. Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων Clear ID της Synaptics είναι ταχύτεροι, πιο βολικοί και πιο ασφαλείς από τα εναλλακτικά βιομετρικά στοιχεία και αυτή η οπτική τεχνολογία αποτελεί σημαντική αλλαγή καινοτομίας και ευκαιρία για την αγορά smartphones”