Περίεργη φωτογραφία ίσως δείχνει ότι το project Apple Car είναι ζωντανό

0
304

damfrxtwktpcogkbaogx-780x432

Τι έχουν να κάνουν οι περίεργοι κύκλοι στο έδαφος με την Apple; Όχι δεν σας πήγαμε πίσω στο 1996 όταν ένα Apple laptop έσωσε τον κόσμο από τους εξωγήινους στην ταινία Μέρα Ανεξαρτησίας.

Μια νέα αναφορά σήμερα κάνει λόγο για μια εικόνα που μας έρχεται από το Google Earth και δείχνει μια πρώην εγκατάσταση της Fiat Chrysler στην Αριζόνα την οποία μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί για το αυτόνομο όχημα της. Στην φωτογραφία από τον δορυφόρο ξεχωρίζουμε μια σειρά τεχνητών δρόμων, διασταυρώσεων και διαβάσεων πεζών που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί για τα τεστ που κάνει η Apple.

Παρά το γεγονός πως το Project Titan της Apple φαίνεται να έχει μπει στον πάγο η αναφορά κάνει λόγο πως η Apple συνεχίζει να προσλαμβάνει μηχανικούς και τεχνικούς από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Αριζόνα κάτι το οποίο και αυτό δείχνει πως το project για ένα αυτόνομο όχημα από την Apple δεν έχει σταματήσει.

Η Apple φυσικά δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε βέβαια αρνηθεί ότι έχει νοικιάσει αυτή την περιοχή αλλά πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν πως ο χώρος ενώ για μεγάλο διάστημα ήταν άδειος και μη ενεργός πλέον έχει μεγάλη κινητικότητα. Αυτή την στιγμή ως ενοικιαστής του χώρου φαίνεται μια εταιρεία με την ονομασία Route 14 Investment Partners LLC, με την Apple κατά πάσα πιθανότητα να βρίσκεται από πίσω.

Εντύπωση επίσης έκανε και η απάντηση του πρώην manager της Fiat Chrysler που όταν ρωτήθηκε για τον εν λόγω χώρο και αν έχει νοικιαστεί στην Apple απάντησε απότομα τονίζοντας πως “Δεν απαντάω σε αυτή την ερώτηση”

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε το ενδιαφέρον της Apple να αναζωπυρώνεται για τα αυτόνομα οχήματα. Αυτό τον μήνα οι φήμες για ένα Apple Car ξεκίνησαν εκ νέου όταν η ίδια η εταιρεία δημοσίευσε ένα επιστημονικό άρθρο περιγράφοντας πως τα νευρωνικά δίκτυα μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της τεχνολογίας LiDAR – μιας τεχνολογίας που χρησιμοποιεί το φως για να υπολογίζει αποστάσεις από αντικείμενα.