Monday, June 1, 2020

Ο Iovine προειδοποιεί πως το streaming δεν είναι τέλειο και το Spotify έχει πάρει μεγάλο ρίσκο

Eddy Cue, Jimmy Iovine, Apple, Beats Music, Code Conference

Ο Jimmy Iovine ποτέ δεν ακολούθησε την γλώσσα της Apple και δεν πρόκειται να το κάνει. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως πίσω το 2014 όταν είχε καθίσει σε κοινή συνέντευξη με τον Eddy Cue της Apple στα προεόρτια της εξαγοράς της εταιρείας Beats που είναι συνιδρυτής δεν δίστασε να ασκήσει κριτική για τα ακουστικά που βρίσκονται σε κάθε iPhone συσκευασία.

Σήμερα σε νέα του συνέντευξη μίλησε ανοιχτά για την βιομηχανία της streaming μουσικής και για το τι θα χρειαστεί έτσι ώστε το Spotify να χάσει την πρωτιά του.

Ο Iovine τόνισε πως η βιομηχανία της streaming μουσικής δεν φέρνει κέρδη για εταιρείες που μόνο πουλάνε συνδρομές.

“Οι streaming υπηρεσίες βρίσκονται σε μια άσχημη κατάσταση, δεν υπάρχουν περιθώρια κέρδους και δεν βγάζουν χρήματα. Το Amazon για παράδειγμα πουλάει το Prime, η Apple πουλάει iPhones και iPads αλλά το Spotify θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να κάνει το κοινό του να αγοράσει σύντομα και κάτι άλλο”

Ο Iovine ξέρει καλά αυτή την βιομηχανία μιας και η εταιρεία του πουλούσε ακουστικά και ηχεία πριν η Apple εξαγοράσει τόσο αυτή την δραστηριότητα όσο και την τότε νέα streaming υπηρεσία που είχε με το Beats Music. Στην αντίπερα όχθη το Spotify και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες βασίζονται μόνο σε κέρδη από διαφημίσεις στις δωρεάν συνδρομές τους.

Ο ίδιος πιστεύει πως αν η βιομηχανία μειώσει μάλιστα την συνδρομή αυτό θα είναι ένα τεράστιο χτύπημα για το Spotify.

“Αν αύριο το πρωί ο Jeff Bezos, CEO της Amazon, ξυπνήσει και πει – Ξέρετε κάτι; άκουσα ότι το $7.99 είναι ωραίος αριθμός ας κατεβάσουμε τόσο την streaming συνδρομή μας – τότε πολλές εταιρείες streaming θα έχουν τεράστιο πρόβλημα. Είναι όλα οκαυ για μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon, η Apple, η Google στο να κάνουν μια τέτοια αλλαγή αλλά για το Spotify που βγάζει κέρδη μόνο από αυτό θα είναι τεράστιος πονοκέφαλος”

Το Spotify ως υπηρεσία κλείνει σχεδόν τα 10 χρόνια και ακόμη κερδίζει το Apple Music σε ότι αφορά τις συνδρομές επί πληρωμή. Το Apple Music όμως σαν υπηρεσία έχει μια πολύ ανοδική πορεία με την Apple να ανακοινώνει πως τον Σεπτέμβριο οι συνδρομητές επί πληρωμή έφτασαν τα 30 εκατομμύρια!!

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...

Δείτε το νεότερο Navy Blue iPhone 12 Pro concept βίντεο

Οι φήμες για ένα Navy Blue iPhone χρωματισμό δεν είναι νέες και μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν πως η Apple θα φέρει αυτόν τον...

Η Apple κλείνει προσωρινά όλα τα Apple Stores στην Αμερική εξαιτίας των άγριων διαδηλώσεων...

Η Apple προσωρινά κλείνει όλα τα μεγάλα καταστήματα της στην Αμερική για να προστατέψει τους εργαζομένους της αλλά και το καταναλωτικό κοινό...

Η Apple θα φέρει το ‘Killers of the Flower Moon’ του Martin Scorsese στην...

Πίσω τον Απρίλιο σας είχαμε αναφέρει την φήμη πως η Apple και η Netflix προσπαθούσαν πολύ σκληρά για να κερδίσουν στις αντίστοιχες...

Το “SpongeBob: Patty Pursuit” από το Nickelodeon έγινε διαθέσιμο στην Apple Arcade υπηρεσία

Η Apple Arcade υπηρεσία δέχτηκε ένα νέο side-scrolling τίτλο στην συλλογή της που ακούει στο όνομα “SpongeBob: Patty Pursuit” από το Nickelodeon.

“Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition” έρχεται στις 27 Αυγούστου

Η Square Enix και επίσημα από το Twitter την ημερομηνία διάθεσης του επερχόμενου Final Fantasy τίτλου. Σύμφωνα με Square...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!