Monday, May 25, 2020

macOS Catalina Μεγαλύτερες Αλλαγές: Διαβάστε πριν αναβαθμίσετε

Το macOS Catalina, έγινε διαθέσιμο την Δευτέρα και αποτελεί την νεότερη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού για Mac. Το Catalina φέρνει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές όπως την αφαίρεση της iTunes εφαρμογής, το νέο Sidecar χαρακτηριστικό, μια νέα Find My εφαρμογή και πολλά ακόμη.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές συνοψίζονται ως εξής:

  • Δεν υπάρχει πλέον το iTunes – Η Apple αφαίρεσε το iTunes στο  macOS Catalina , δίνοντας μας ουσιαστικά 3 νέες εφαρμογές: Music, TV, και Podcasts. Αυτές οι 3 νέες εφαρμογές προσφέρουν όλες τις λειτουργίες που είχαμε μέσα στο iTunes. Έτσι ο χρήστης συνεχίζει να έχει πρόσβαση στην βιβλιοθήκη της μουσικής του, στις iTunes αγορές και μπορεί να συνεχίσει να κάνει αγορές από το iTunes Store.
  • Finder Συγχρονισμός– Μιας και δεν υπάρχει πλέον η iTunes εφαρμογή δεν θα το χρησιμοποιείτε για να κάνετε διαχείριση των συσκευών σας που έχετε συνδέσει στο Mac σας. Μόλις λοιπόν συνδέσετε ένα iPhone ή iPad στο Mac σας θα δείτε στην αριστερή πλευρά του Finder παραθύρου μια επιλογή με όλες τις επιλογές ελέγχου που είχατε και στο iTunes.
  • Apple Watch Password – Για καιρό τώρα ένας χρήστης μπορούσε να ξεκλειδώσει το Mac του με το Apple Watch του. Πλέον στο macOS Catalina το Apple Watch μπορείί να χρησιμοποιηθεί για την αυθεντικοποίηση των κωδικών σας ή για την έγκριση εγκατάστασης εφαρμογών. Αυτό είναι ένα πολύ χρηστικό χαρακτηριστικό ειδικά για εκείνα τα Mac που δεν έχουν ενσωματωμένο ένα Touch ID.
  •  Sidecar  –  To Sidecar  είναι ένα νέο χαρακτηριστικό του macOS Catalina που επιτρέπει στο iPad σας να γίνει μια δεύτερη οθόνη πλήρως λειτουργική. Ο ευκολότερος τρόπος σύνδεσης είναι κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του AirPlay στο Mac. Αν έχετε ένα συμβατό iPad θα εμφανιστεί στην λίστα με τις συσκευές σας.
  •  iPad  εφαρμογές για το Mac – Η Apple στο macOS Catalina  παρουσίασε το νέο “Catalyst”εργαλείο για τους προγραμματιστές που κάνει ευκολότερο το porting iPad εφαρμογών στο Mac.
  •  Find My  – Υπάρχει μια νέα  Find My  εφαρμογή στο Mac, που ενώνει ουσιαστικά την Find My Friends και Find My Mac για πρώτη φορά. Πλέον από εκεί μπορείτε να εντοπίζετε όλες τις συσκευές σας ακόμη και αν αυτές δεν είναι συνδεμένες σε κάποιο δίκτυο.
  • Δεν έχουμε πλέον υποστήριξη 32-Bit Εφαρμογών–  Το macOS Catalina δεν υποστηρίζει πλέον 32-bit εφαρμογές κάτι το οποίο σημαίνει πως παλαιότερες εφαρμογές που έχετε στο Mac σας μπορεί να μην λειτουργούν μετά την αναβάθμιση που θα κάνετε. Πολύ σημαντικό λοιπόν αυτό και δώστε ιδιαίτερη προσοχή. Κυρίως αφορά εφαρμογές που έχουν να αναβαθμιστούν εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά πάρα αυτά επειδή μπορεί στο Mac σας να έχετε εφαρμογές τρίτων ή και από άλλες πηγές… θα πρέπει να ξέρετε πως αυτές μπορεί να μην λειτουργούν μετά την αναβάθμιση αυτή.
Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Το “Towers of Everland” είναι η νέα προσθήκη στην Apple Arcade υπηρεσία

Στην Apple Arcade υπηρεσία σήμερα είχαμε την προσθήκη ενός νέου τίτλου με την ονομασία “Towers of Everland”. Ο τίτλος...

Το “Little Voice” των J.J. Abrams και Sara Bareilles έρχεται στις 10 Ιουλίου στο...

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα πως το "Little Voice", η πολυαναμενόμενη σειρά από τον σκηνοθέτη J.J. Abrams ("Star Wars: The Force Awakens," "Star...

Σημαντικό iOS bug δεν επιτρέπει την εκκίνηση κάποιων εφαρμογών

Ένα σημαντικό bug έχει εντοπιστεί στην τελευταία έκδοση του iOS και συγκεκριμένα στις 13.5 που δεν επιτρέπει στους χρήστες να ανοίξουν κάποιες...

Ετοιμάζει νέα μελέτη για τις τιμές κινητής η ΕΕΤΤ μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε...

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η έκθεση της Rewheel για τις τιμές κινητής στην Ελλάδα, η διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και...

Η Microsoft έστειλε ένα νεκρό ψάρι στον Scott Forstall όταν απέρριψε την πρόταση συνεργασίας...

Ο Scott Forstall παρουσίασε σήμερα μια περίεργη ιστορία για το πως έκανε την συνέντευξη του με τον Steve Jobs και την NeXΤ,...

O Rob McElhenney δίνει πληροφορίες για πως το ‘Mythic Quest’ quarantine επεισόδιο γυρίστηκε με...

Η κωμική σειρά της Apple TV+ υπηρεσίας Mythic Quest ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα δώσει σε κυκλοφορία ένα ειδικό επεισόδιο που...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!