Μετά την παρουσίαση του νέου Apple Watch Series 4 στο Steve Jobs Theater, o Apple Chief Design Officer Jony Ive παρουσίασε τις σκέψεις του σχετικά με το μέλλον της wearable τεχνολογίας και το τι κάνει τον ίδιο και την υπόλοιπη σχεδιαστική ομάδα να συνεχίζουν να πιέζουν στις βελτιώσεις του Apple Watch κοιτώντας πάντα το μέλλον.

Ο Ive συχνά πλέον μιλάει δημόσια για τις σχεδιαστικές αποφάσεις της Apple αλλά μέχρι και σήμερα για ότι αφορά το Apple Watch ήταν ιδιαίτερα φειδωλός.

Μιλώντας στην The Washington Post, ο Ive τόνισε πως το Apple Watch Series 4 θα σηματοδοτήσει το σημείο της κατανόησης και της υιοθέτησης της συσκευής αυτής. “Τα πάντα μέσα μου μου λένε πως αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες εκδόσεις του Apple Watch είχαν κάνει αυτή την wearable συσκευή της Apple περισσότερο ως ένα αξεσουάρ για το iPhone αλλά πλέον η δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία ειδικά στον τομέα της υγείας και της άσκησης το έχουν μετατρέψει σε μια ξεχωριστή συσκευή στην παραγωγική αλυσίδα της εταιρείας.

“Έχουμε πλέον μια αλλαγή στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων και στην δυνατότητα τους να είναι ζωντανοί μέσα από μια συσκευή. Οι ίδιοι σχεδιαστές έχουν δουλέψει πάνω σε αυτό το προϊόν για μερικά χρόνια τώρα αλλά μέχρι που εγκατασταθήκαμε στο Apple Park νωρίτερα φέτος είχαμε την χαρά να δουλέψουμε όλοι μαζί σε ένα κοινό στούντιο.” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ive.

Αν και το Apple Watch Series 4 εκπροσωπεί την πιο δραματική αλλαγή στον σχεδιασμό της συσκευής μέχρι σήμερα, πάρα αυτά παραμένει με την πρώτη ματιά μια γνώριμη εικόνα χάρη και στο σχεδιασμό του σασί αλλά και των bands του.

“Αν δεις κάθε Watch Series μεμονωμένα δεν μπορείς πραγματικά να καταλάβεις πόσο διαφορετικά είναι μεταξύ τους. Αλλά αν τα δεις δίπλα δίπλα τότε άμεσα αντιλαμβάνεσαι τις δραματικές αλλαγές που έχουν γίνει”