Η αξία του iPhone XR και της κίνησης αυτής της Apple θα εμφανιστεί σε 2 χρόνια από τώρα

0
1154

Ο αναλυτής τεχνολογίας Ben Thompson έγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το iPhone XR και το τι σημαίνει αυτή η κίνηση της Apple για την αγορά των smartphones. Η σημασία της κίνησης αυτής θα εμφανιστεί σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο στην Stratechery αναγράφεται πως η Apple έμαθε από το iPhone 5c. Ο αναλυτής βλέπει το 5c ως μια μικρή αποτυχία της Apple με την συσκευή να σημειώνει μικρότερες πωλήσεις από ότι είχε υπολογίσει η εταιρεία.

“Εκείνη την περίοδο οι καταναλωτές ήθελαν το καλύτερο iPhone και αυτοί που δεν μπορούσαν οικονομικά να το έχουν προτιμούσαν να πάνε στην περσινή ναυαρχίδα της Apple και όχι σε κάτι πλαστικό. Αυτό ήταν ένα μεγάλο μάθημα – πάθημα για την Apple”

O Thompson αναφέρει επίσης:

“Αν και το XR δεν έχει πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι όπως το iPhone X ή τα iPhone XS είναι μακράν καλύτερο από το να είναι πλαστικό. Το πίσω του μέρος έχει μια γυάλινη επιφάνεια όπως οι ναυαρχίδες της Apple ενώ τα πλαίσια από ανοξείδωτο αλουμίνιο του δίνουν μια πολύ premium εμφάνιση. Αυτό που έχει επίσης μεγάλη σημασία είναι πως το εμπρόσθιο μέρος έχει το notch και αμέσως δίνει την αίσθηση μιας high end συσκευής με ότι αυτό συνεπάγεται”

Επίσης τονίζει ότι θα αποδειχθεί πολύ σημαντική κίνηση αν η Apple κρατήσει το XR στην γραμμή της ως και το 2020. Ακόμη και τότε θα είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή ακόμη και απέναντι σε Android συσκευές.

“Σε δύο χρόνια από τώρα το XR θα είναι μακράν η πιο οικονομική λύση της εταιρείας και δεν θα αποτελεί όμως μια συσκευή μικρή στην αγορά που είχαν απορρίψει από την πρώτη στιγμή οι καταναλωτές. Το XR έρχεται με τον καταπληκτικό Α12 επεξεργαστή της εταιρείας που είναι τουλάχιστον 2 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό με μοναδικές αποδόσεις. Ακόμη και στον τομέα της κάμερας η επιλογή της Apple του δίνει άνετα ένα βάθος 2 ετών.”