Sunday, June 7, 2020

Οι ναυαρχίδες της Apple επισκιάστηκαν από τα νέα Apple Watch και iPhone XR

Συνήθως έχουμε έναν μοναδικό σταρ σε ότι έχει να κάνει με τα event της Apple τον Σεπτέμβριο – αυτός δεν είναι άλλος από τα νέα iPhone μοντέλα. Αυτό ήταν κάτι που ισχύει ακόμη και για τις S σειρές της Apple.

Χθες όμως δεν είχαμε κάτι τέτοιο – Οι δύο νέες ναυαρχίδες της iPhone XS και iPhone XS Max είχαν στην πραγματικότητα το λιγότερο ενδιαφέρον από αυτά που μας παρουσίασε η Apple.

Σε αυτό το γεγονός βέβαια πάντα παίζουν ρόλο και οι διαρροές που και φέτος και ειδικά αυτές τις τελευταίας στιγμής άφησαν μικρή ανυπομονησία στους καταναλωτές της Apple.

Η αλήθεια είναι πως η σειρά iPhone XS δεν διαφέρει εμφανισιακά πολύ από το περσινό iPhone X. Ακόμη και το iPhone XS Max είναι στην ουσία μια μεγαλύτερη έκδοση και όχι κάτι παραπάνω. Μάλιστα το γεγονός πως οι εικόνες τους είχαν διαρρεύσει πριν το event έκανε την παρουσίαση τους να μην δημιουργεί καμία έκπληξη.

Επίσης βάση των διαρροών είχαμε εικόνα περίπου για το τι να περιμένουμε και από το νέο Apple Watch ενώ ώρες πριν το event είχαμε ακόμη και την διαρροή των ονομάτων των νέων συσκευών καθώς και τους νέους χρωματισμούς για το iPhone XR.

iPhone XS και iPhone XS Max

Το πρόβλημα εδώ έχει να κάνει πως τόσο το iPhone XS όσο και το XS Max δεν έχουν τόσο τρομερό ενδιαφέρον. Ναι είμαστε ξεκάθαρα σε μια S χρονιά αλλά και πάλι. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως το γνώριζε και η ίδια η Apple και για αυτό αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην παρουσίαση της φέτος για να μας εξηγήσει τους νέους επεξεργαστές. Ναι σίγουρα το γρηγορότερο και αποδοτικότερο είναι πάντα ευπρόσδεκτο αλλά αν δεν συνοδεύεται και από αντίστοιχα χαρακτηριστικά τότε έχουμε ένα θέμα.

Κάποιοι οπαδοί της Apple όντως αναβαθμίζουν τις iPhone συσκευές τους κάθε χρόνο ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που περιμένουν την S χρονιά μιας και αυτή εστιάζει λιγότερο στον σχεδιασμό και περισσότερο στα χαρακτηριστικά και τις αποδόσεις.

Το iPhone X είχε σπάει με την έλευση του αυτή την πεπατημένη αλλά αντικειμενικά και πάλι δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί οι iPhone X κάτοχοι να προχωρήσουν σε μια αναβάθμιση φέτος.

Σίγουρα υπάρχουν και τα θετικά. Οι βελτιώσεις που έχουν τα νέα μοντέλα στις αποδόσεις και επιδόσεις είναι εντυπωσιακές αν μη τι άλλο!!

Όπως έχουμε πει πολλές φορές όμως το μεγάλο στοίχημα είναι η καθημερινή χρήση και το κατά πόσο αυτές οι εντυπωσιακές αποδόσεις θα συγκινήσουν τον καθημερινό άνθρωπο στην διεπαφή του με την συσκευή.

Επίσης τα στερεοφωνικά ηχεία και οι βελτιώσεις στην οθόνη είναι επίσης ευπρόσδεκτα αλλά λίγος πολύ και εν έτη 2018 αναμενόμενες αναβαθμίσεις για μια νέα ναυαρχίδα μιας εταιρείας.

Αν θέλαμε να δούμε κάτι με πραγματική ουσία στα iPhone XS/Max τότε αυτά θα ήταν δύο:

  • IP68 αδιαβροχοποίηση
  • Ο νέος έλεγχος βάθους στην λήψη των φωτογραφιών μετά την αποθήκευση της φωτογραφίας

Η καλύτερη αδιαβροχοποίηση θα είναι σημαντική στην καθημερινή χρήση. Το υγρό στοιχείο αποτελεί εχθρό των iPhone εδώ και πολλά χρόνια και έτσι οι χρήστες των νέων συσκευών θα έχουν μια λιγότερη ανησυχία με το νέο αυτό πιστοποιητικό που δίνει η Apple.

Στο κομμάτι της φωτογραφίας το γεγονός πως μπορεί κάποιος να αλλάξει το aperture μιας φωτογραφίας μετά την ολοκλήρωση της λήψης της είναι το όνειρο κάθε φωτογράφου. Μπορεί η Apple να καταφέρνει αυτό το σημαντικό στοιχείο λήψεων περισσότερο μέσω λογισμικού αλλά πάρα αυτά είναι ένα σημαντικό επίτευγμα στα επίπεδα που το παρουσίασε η εταιρεία και που κατά 99% θα αντιστοιχεί και στην πραγματικότητα.

Αφήνονοντας στην άκρη λοιπόν τον νέο εντυπωσιακό επεξεργαστή που κάνει τα νέα iPhones τέρατα επιδόσεων τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά δεν νομίζουμε πως θα αποτελέσουν πολύ μεγάλο λόγο για να προχωρήσει κάποιος σε αναβάθμιση ειδικά αν έχει επενδύσει σε κάποιο περσινό μοντέλο.

Apple Watch Series 4

Το προϊόν που μάλλον θα σκεφτούμε σοβαρά να αγοράσουμε φέτος – Το Apple Watch Series 4.

Τα στοιχεία που ξεχωρίσαμε είναι σίγουρα τα:

  • Μεγαλύτερη οθόνη
  • Λεπτότερη υπογραφή
  • ECG δυνατότητα και νέοι αισθητήρες

Η μεγαλύτερη οθόνη θα κάνει πραγματικά διαφορά ειδικά στην καθημερινή χρήση – Για παράδειγμα και για όσους είχαν την εμπειρία γνωρίζουν πως όταν πήγαν από ένα 9.7 ιντσών iPad σε ένα 10.5 ιντσών iPad Pro η εμπειρία άλλαξε μοναδικά και εντυπωσιακά παρά το γεγονός πως είχαμε μόνο περισσότερες ίντσες.

Τα compilation επίσης πλέον γίνονται πιο χρηστικά από ποτέ και δεν συνωστίζονται στην επιφάνεια.

Η νέα λεπτότερη υπογραφή και το στρογγυλό watch face πραγματικά παίζουν με το μυαλό και κάνουν το νέο Apple Watch να κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις.

Τέλος και στον τομέα της υγείας και το γεγονός πως μπορεί πιστοποιημένα να δίνει ηλεκτροκαρδιογραφήματα είναι κάτι αν μη τι άλλο σημαντικό μιας και χωρίς υπερβολή θα σώσει ζωές.

iPhone XR

Τέλος έχουμε αυτό το iPhone που θα έπρεπε να παρουσιάζει το λιγότερο ενδιαφέρον αλλά τελικά αποδείχθηκε ακριβώς το αντίθετο. Το iPhone XR.

Σε αυτή την συσκευή αρχικά ξεχωρίζουμε το γεγονός πως έχουμε και εδώ ένα εφέ βάθους διαβαθμιζόμενου σε μια φωτογραφία με την χρήση μάλιστα ενός μόνο φακού. Το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα διπλό σύστημα φακών κάνει αυτό το επίτευγμα της Apple αν μη τι άλλο εντυπωσιακό από κάθε άποψη.

Το Portrait Mode έχει κερδίσει τους iPhone χρήστες και έτσι η έλευση του και στο iPhone XR θα αποτελέσει και αυτό με την σειρά του ένα σημαντικό στοιχείο πώλησης.

Εν συνεχεία έχουμε τον σχεδιασμό/τιμή/χαρακτηριστικά.

Σίγουρα το XR δεν είναι το πιο οικονομικό iPhone αλλά το γεγονός πως προσφέρει κάτι πολύ κοντά στα iPhone X/XS/XS Max με τιμή εκκίνησης τα $749 είναι πολύ σημαντικό και μεγάλο δέλεαρ για τον καταναλωτή.

Το Face ID επίσης δηλώνει παρών ενώ έχουμε παράλληλα μια μεγαλύτερη οθόνη 6.1 ιντσών LCD και όχι OLED αλλά όλοι γνωρίζουμε το πόσο ποιοτικές και άριστες είναι οι LCD oθόνες της Apple.

To κερασάκι στην τούρτα ήταν και οι νέοι χρωματισμοί που πρόσθεσε η Apple. Μάκρια από το αποτυχημένο πείραμα του iPhone 5c οι νέοι χρωματισμοί σε ένα σασί από γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι αν μη τι άλλο κεντρίζουν με μιας το ενδιαφέρον.

Πιστεύουμε για τους παραπάνω λόγους πως το iPhone XR θα αποτελέσει μια τεράστια επιτυχία για την Apple!!

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!