Το Apple Watch SOS χαρακτηριστικό έσωσε μητέρα και το μωρό της

0
1570

Το Apple Watch συνεχίζει να σώζει ζωές με την τεχνολογία που έχει ενσωματωμένη. Η Kacie Anderson μοιράστηκε την ιστορία της στο Shape.com, και είναι το νεότερο παράδειγμα κάποιου που απέκτησε μια μοναδική εμπειρία με το Apple Watch. Η Anderson αναφέρει πως το ρολόι της Apple έσωσε την ζωή της καθώς του 9 μηνών γιου της όταν και οι δύο χτυπήθηκαν από έναν ασυνείδητο μεθυσμένο οδηγό.

Η Anderson βασίστηκε στο SOS χαρακτηριστικό του Apple Watch της έτσι ώστε να καλέσει τις επείγουσες υπηρεσίες.

“Την στιγμή που μας χτύπησε ότι είχαμε στο αυτοκίνητο τινάχτηκε στον αέρα. Το πρόσωπο που δέχτηκε μια πολύ δυνατή πρόσκρουση με το τιμόνι πριν καταλήξω με δύναμη στο παράθυρο. Τα πάντα σκοτείνιασαν για περίπου ένα λεπτό και δεν μπορούσα να δω. Τα μάτια μου ήταν ανοιχτά αλλά έβλεπα τα πάντα μαύρα. Με τα χέρια μου προσπάθησα να πιάσω το κινητό μου αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι είχα το ρολόι στο χέρι μου και έτσι κάλεσα το 911.” 

Η ίδια είναι κάτοχος του Apple Watch για χρόνια τώρα αλλά ποτέ δεν είχε χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το χαρακτηριστικό SOS μέχρι και σήμερα.

“Το 9 μηνών παιδάκι δέχτηκε ευτυχώς ελαφριές εκδορές αλλά τα δικά της τραύματα ήταν πολύ πιο σοβαρά. Το νοσοκομειακό έφτασε γρήγορα αναγνωρίζοντας άμεσα τα τραύματα της γυναίκας που εντοπίζοντας περισσότερο στο κεφάλι της.”

Φυσικά η ίδια θεωρεί και όχι άδικα το Apple Watch ως μια σωτήρια επιλογή για την ίδια και το παιδί της.

Η Apple ενσωμάτωσε το SOS χαρακτηριστικό με την έλευση του watchOS 3 λογισμικού πίσω το 2016.