Τίτλοι τέλους για την AirPort σειρά router της Apple

0
1236

H Apple και επίσημα αποχωρεί από την αγορά των ασύρματων router. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα AirPort Express, AirPort Extreme, καθώς και τα 2 μοντέλα του AirPort Time Capsule.

Η Apple κοινοποίησε αυτή της την απόφαση στο 9to5Mac:

“Σταματάμε την παραγωγή των AirPort συσκευών. Θα είναι διαθέσιμα στο apple.com και σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Apple μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων” 

Αν και αυτά τα νέα σίγουρα θα απογοητεύσουν πολλούς πρέπει να ομολογήσουμε πως η απόφαση αυτή της Apple δεν αποτελεί έκπληξη.

Το Bloomberg είχε αναφέρει πίσω τον Νοέμβριο του 2016 ότι η Apple είχε καταργήσει την ομάδα των μηχανικών της που ασχολούνταν αποκλειστικά με τα routers της.

Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά γιατί η Apple αποφάσισε αυτό το χρονικό διάστημα να κάνει αυτή την ανακοίνωση αλλά ένα είναι σίγουρο…. Η AirPort σειρά συσκευών της εταιρείας “πέθανε”.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια έκπτωση στις συσκευές αυτές της Apple αλλά σίγουρα τα καταστήματα και οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι της εταιρείας θα προβούν σε μειώσεις σύντομα έτσι ώστε να εξαντλήσουν το διαθέσιμο στοκ το συντομότερο δυνατό.

Στο θέμα της υποστήριξης τους η Apple σίγουρα θα προσφέρει αναβαθμίσεις σε αυτά για τα επόμενα χρόνια αλλά σίγουρα δεν θα δούμε νέο hardware. Ίσως μάλιστα κάποια στιγμή και αν η Apple το θεωρήσει αποδοτικό για την ίδια να ξαναμπεί σε αυτή την αγορά – Για τώρα όμως θα κάνει promoting λύσεις τρίτων κατασκευαστών.

Σίγουρα κάποια χαρακτηριστικά τους που ακόμη και σήμερα δεν τα βρίσκουμε σε άλλα router θα μας λείψουν αλλά….

Όσοι επίσης θέλατε μια αξιόπιστη λύση back up και είχατε ως βάση το Time Machine και το AirPort Time Capsule θα πρέπει να ξεκινήσετε να σκέφτεστε την iCloud λύση της Apple.