Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο CEO της Apple Tim Cook εκθειάζει της προσπάθειες της εταιρείας στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας.

Με την έλευση του iOS 11 και του ARKit η Apple έκανε τα περισσότερα iPhones και iPads ικανά να φέρουν στον χρήστη εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Μια νέα αναφορά σήμερα δίνει πληροφορίες για το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός AR/VR headset από την εταιρεία.

 

Το CNET λοιπόν αναφέρει πως η Apple θα περάσει στο επόμενο επίπεδο. Έτσι πέρα από την επαυξημένη πραγματικότητα η εταιρεία δουλεύει και σε ένα headset με δυνατότητες ψηφιακής πραγματικότητας που θα ενώσει αυτές τις δύο μοναδικές εμπειρίες σε μια.

Η κωδική ονομασία του project αυτού της Apple είναι T288 με το headset αυτό να έχει μια 8K οθόνη για κάθε μάτι του χρήστη κάτι το οποίο σημαίνει μια συνολική ανάλυση στο εντυπωσιακό των 16K. Πέρα όμως από αυτό στο δημοσίευμα διαβάζουμε πως η συσκευή θα μπορεί να λειτουργεί και από μόνη της χωρίς την χρήση κάποιου Mac ή iPhone.

Τα αποτελέσματα αυτού του project θα γίνουν ευρέως γνωστά στο κοινό κάποια στιγμή το 2020. Κάτι αντίστοιχο σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας μιας τέτοιας συσκευής είχαμε διαβάσει και στην αναφορά του Bloomberg.

Την ίδια στιγμή φήμες θέλουν την Apple να δουλεύει και σε ένα ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας έχοντας ήδη έρθει σε συνομιλίες με κατασκευαστές εξαρτημάτων έτσι ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή αυτού του προϊόντος.

Βέβαια όλα τα παραπάνω μπορεί η Apple να τα καταργήσει εν μια νυκτή όπως έχει κάνει κατά καιρούς για πολλά project στα οποία δουλεύει πειραματικά και για τα οποία για τον ένα ή άλλο λόγο δεν τα θεωρεί έτοιμα για διάθεση στο ευρύ κοινό.