Friday, May 29, 2020

Η Apple δουλεύει πάνω σε ένα AR/VR headset με δυνατότητες ανάλυσης 16K

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο CEO της Apple Tim Cook εκθειάζει της προσπάθειες της εταιρείας στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας.

Με την έλευση του iOS 11 και του ARKit η Apple έκανε τα περισσότερα iPhones και iPads ικανά να φέρουν στον χρήστη εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Μια νέα αναφορά σήμερα δίνει πληροφορίες για το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός AR/VR headset από την εταιρεία.

 

Το CNET λοιπόν αναφέρει πως η Apple θα περάσει στο επόμενο επίπεδο. Έτσι πέρα από την επαυξημένη πραγματικότητα η εταιρεία δουλεύει και σε ένα headset με δυνατότητες ψηφιακής πραγματικότητας που θα ενώσει αυτές τις δύο μοναδικές εμπειρίες σε μια.

Η κωδική ονομασία του project αυτού της Apple είναι T288 με το headset αυτό να έχει μια 8K οθόνη για κάθε μάτι του χρήστη κάτι το οποίο σημαίνει μια συνολική ανάλυση στο εντυπωσιακό των 16K. Πέρα όμως από αυτό στο δημοσίευμα διαβάζουμε πως η συσκευή θα μπορεί να λειτουργεί και από μόνη της χωρίς την χρήση κάποιου Mac ή iPhone.

Τα αποτελέσματα αυτού του project θα γίνουν ευρέως γνωστά στο κοινό κάποια στιγμή το 2020. Κάτι αντίστοιχο σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας μιας τέτοιας συσκευής είχαμε διαβάσει και στην αναφορά του Bloomberg.

Την ίδια στιγμή φήμες θέλουν την Apple να δουλεύει και σε ένα ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας έχοντας ήδη έρθει σε συνομιλίες με κατασκευαστές εξαρτημάτων έτσι ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή αυτού του προϊόντος.

Βέβαια όλα τα παραπάνω μπορεί η Apple να τα καταργήσει εν μια νυκτή όπως έχει κάνει κατά καιρούς για πολλά project στα οποία δουλεύει πειραματικά και για τα οποία για τον ένα ή άλλο λόγο δεν τα θεωρεί έτοιμα για διάθεση στο ευρύ κοινό.

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!