21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το iOS 10.3 WiFi Calling από την Cosmote

    iPhone-5s-Wifi-calling

    Χθες όπως σας ενημερώσαμε η Apple έκανε διαθέσιμο το iOS 10.3 και μαζί με την νέα αυτή αναβάθμιση η Cosmote πρώτη ενεργοποίησε μέσω αυτού την υπηρεσία WiFi Calling.

    Πριν σας την περιγράψουμε παρακάτω να πούμε πως είναι συμβατή με μοντέλα iPhone 5C και νεότερα και πως σύντομα λογικά και οι άλλες εταιρείες κινητής θα την ενεργοποιήσουν.

    Με την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling, μπορείς:

    • να πραγματοποιείς κλήσεις κινητής και να στέλνεις SMS από οποιοδήποτε σημείο εσωτερικού, εξωτερικού ή υπόγειου χώρου, με σύνδεση WiFi, όταν το σήμα κινητής περιορίζεται
    • να επικοινωνείς ταχύτερα και χωρίς διακοπές
    • να επεκτείνεις σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σου καθώς η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται

    Ενεργοποιήστε τις Κλήσεις μέσω Wi-Fi από τις Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Κλήσεις μέσω Wi-Fi. Ενδέχεται να χρειαστεί να καταχωρίσετε ή να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνσή σας για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

    Αν οι Κλήσεις μέσω Wi-Fi είναι διαθέσιμες, στη γραμμή κατάστασης θα εμφανίζεται η ένδειξη “Wi-Fi” μετά το όνομα του φορέα κινητής τηλεφωνίας. Στη συνέχεια, οι κλήσεις θα χρησιμοποιούν τη λειτουργία “Κλήσεις μέσω Wi-Fi”.

    COSMOTE WiFi Calling – Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις

    1. Τι είναι το COSMOTE WiFi Calling και τι μου προσφέρει;

    Η υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών VoWiFi (Voice over WiFi) και VoLTE (Voice over LTE).
    Συγκεκριμένα, με το VoWiFi οι συνδρομητές κινητής COSMOTE μπορούν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις και SMS ακόμα και όταν το σήμα τους είναι πολύ περιορισμένο, αρκεί να βρίσκονται στην εμβέλεια οποιουδήποτε δικτύου WiFi, στο οποίο έχουν πρόσβαση.

    Επίσης, μέσω της τεχνολογίας VoLTE (Voice over LTE), οι κλήσεις κινητής τηλεφωνίας πραγματοποιούνται ταχύτερα, έχουν αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήση δεδομένων κινητής με ταχύτητες 4G/4G+ κατά τη διάρκεια της κλήσης.

    2. Πως μπορώ να ενεργοποιήσω την υπηρεσία;

    Ενεργοποιήστε τις Κλήσεις μέσω Wi-Fi από τις Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Κλήσεις μέσω Wi-Fi. Ενδέχεται να χρειαστεί να καταχωρίσετε ή να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνσή σας για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

    3. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση και χρήση της υπηρεσίας;

    Για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling αρκεί:

    1. να είσαι συνδρομητής συμβολαίου COSMOTE Mobile (σύντομα θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία και σεπελάτες Καρτοκινητής και Καρτοσυμβολαίου)
    2. να διαθέτεις συμβατή συσκευή.
    3. η συσκευή σου να είναι αγορασμένη από το Δίκτυο Πωλήσεων COSMOTE/ΓΕΡΜΑΝΟΣ και να διαθέτει την τελευταία έκδοση λογισμικού. Σε περίπτωση που η συσκευή δεν είναι αγορασμένη από το Δικτύο Πωλήσεων COSMOTE/ΓΕΡΜΑΝΟΣ, υπάρχει η δυνατότητα για αναβάθμιση λογισμικού χωρίς χρέωση στα Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

    4. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία με οποιοδήποτε WiFi δίκτυο;

    Ναι, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

    5. Με την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling, τι αλλάζει στον τρόπο που κάνω κλήσεις σήμερα;

    Δεν αλλάζει κάτι στην εμπειρία σου. Η υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling δεν χρειάζεται εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής στο κινητό. Είναι αυτόματα διαθέσιμη μόλις την ενεργοποιήσεις.

    6. Υπάρχει χρέωση για την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling;

    Όχι. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι δωρεάν, ενώ οι κλήσεις χρεώνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαθέτεις.

    7. Έχω σύνδεση Καρτοκινητής/What’s Up/Καρτοσυμβόλαιο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το COSMOTE WiFi Calling;

    Όχι. H υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε Καρτοκινητή/What’s Up/Καρτοσυμβόλαιο σύντομα.

    8. Πως λειτουργεί η υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling;

    Οι κλήσεις πραγματοποιούνται μέσω VoLTE εφόσον υπάρχει κάλυψη 4G, ενώ σε αντίθετη περίπτωση μέσω 2G/3G (όπως και σήμερα). Αν δεν υπάρχει σήμα κινητής, και ταυτόχρονα η συσκευή σου έχει πρόσβαση σε δίκτυο WiFi, τότε οι κλήσεις πραγματοποιούνται μέσω VoWiFi.

    9. Αν κατά τη διάρκεια μιας κλήσης μέσω VoWiFi μετακινηθώ εκτός εμβέλειας WiFi, θα διακοπεί η κλήση;

    Η κλήση θα συνεχιστεί μέσω VoLTE εφόσον υπάρχει κάλυψη 4G. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την αντίθετη μετάβαση, δηλ. από VoLTE σε VoWiFi.

    10. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling εκτός Ελλάδος;

    Όχι. Η χρήση της υπηρεσίας ισχύει μόνο για κλήσεις που πραγματοποιούνται εντός Ελλάδας.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles