18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το Face ID είναι η ασφαλέστερη μέθοδος face unlock σε σύγκριση με τα Android smartphone

    Είναι αλήθεια πως όλο και περισσότερα smartphone χρησιμοποιούν το ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου, είτε μιλάμε για iPhone είτε για Android smartphones. Σύμφωνα όμως με έρευνα που έγινε πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκε κεφάλι από 3D εκτυπωτή για face unlock, το οποίο ξεγέλασε όλες τις συσκευές εκτός από το iPhone X.

    Το iPhone X ήταν το μόνο smartphone που δεν ξεκλείδωσε από το ψεύτικο 3D κεφάλι το οποίο ήταν ένα πολύ λεπτομερές αντίγραφο αυτού που πραγματοποίησε τη δοκιμή, το οποίο μετά την εκτύπωσή του τροποποιήθηκε με το χέρι έτσι ώστε να μοιάζει όσο περισσότερο γίνεται με πραγματικό, έτσι ώστε η δοκιμή να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε πραγματικές συνθήκες.

    Τα τέσσερα Andrpod smartphone που συμμετείχαν στη δοκιμή ήταν τα LG G7 ThinQ, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 8 και OnePlus 6, τα οποία ξεκλείδωσαν μέσω του ψεύτικου κεφαλιού. Είναι όμως κάπως απογοητευτικό το ότι μέσω συνέντευξης στο Forbes, οι κατασκευαστές των συγκεκριμένων Android συσκευών αποκάλυψαν πως δεν παρέχουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και ακρίβειας με αυτό που παρέχει η Apple.

    Αυτό που προτείνουν στους χρήστες είναι να χρησιμοποιούν τον ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων για το ξεκλείδωμα της συσκευής μιας και παρέχει περισσότερη ασφάλεια. Επιπλέον, σχεδόν κανένας από αυτούς τους κατασκευαστές δεν έχει την ίδια τεχνολογία για τρισδιάστατη σάρωση προσώπου για το ξεκλείδωμα των smartphone, ενώ δε θα πρέπει να ξεχάσουμε πως τόσο η OnePlus όσο και η Samsung δεν έχουν τόσο ασφαλείς μεθόδους ξεκλειδώματος, τουλάχιστον για τις συγκεκριμένες συσκευές.

    Τελικά φαίνεται πως ίσως υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης για τα Android smartphone να φτάσουν στα ίδια επίπεδα με την Apple για το ασφαλές ξεκλείδωμα των συσκευών, κάτι το οποίο θα είναι ένα ακόμα εφόδιο αναφορικά με τον ανταγωνισμό αλλά και της ασφάλειας που θα παρέχουν στους χρήστες των smartphone.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles