20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το Apple Watch ξεπέρασε σε πωλήσεις ολόκληρη την Ελβετική βιομηχανία ρολογιών για το 2019

    Η wearable κατηγορία προϊόντων της Apple συνεχίζει να ακμάζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς με την Strategy Analytics να αναφέρει σε πρόσφατη έκθεση του την δυναμική αυτή του Apple Watch. Αν και η Apple δεν αναφέρει τα νούμερα αναλυτικά των Apple Watch που έχουν πουληθεί η εταιρεία αναλύσεων υπολογίζει πως περί τα 31 εκατομμύρια Apple Watch πωλήθηκαν παγκοσμίως το 2019.

    Το νούμερο αυτό είναι πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κάποιος πως ολόκληρη η ελβετική βιομηχανία ρολογιών πούλησε συνολικά 21 εκατομμύρια συσκευές το 2019. Αυτό το νούμερο συμπεριλαμβάνει όλες τις ελβετικές μάρκες ρολογιών μαζί.

    Το Apple Watch είχε μια ετήσια αναβάθμιση κατά 36%. Στην αντίπερα όχθη η ελβετική βιομηχανία σημείωσε μια πτώση σε πωλήσεις της τάξης του 13%.

    “Οι παραδοσιακές δυνάμεις ρολογιών όπως η Swatch και η Tissot χάνουν τον πόλεμο του smartwatch. Το Apple Watch παρουσιάζει ένα καλύτερο προϊόν μέσα από πιο καλά δομημένα κανάλια πώλησης ενώ κερδίζει και το νεότερο ηλικιακά κοινό.”

    Η Apple στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της ανέφερε πως η κατηγορία wearables, home και accessories έφερε κέρδη ύψους $10 δις στο τελευταίο τρίμηνο. Αυτό το τρίμηνο μάλιστα ήταν το πρώτο στην ιστορία της Apple που η κατηγορία αυτή έφερε περισσότερα κέρδη από την αντίστοιχη των Mac.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles