19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τα 2/3 των χρηστών έξυπνων συσκευών σπιτιού τις αποκαλούν “ανατριχιαστικές”

    Η έξυπνες συσκευές που μπορεί να έχει κάποιος στο σπίτι του ίσως του δημιουργούν και ένα αίσθημα ανατριχίλας. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να αισθάνονται πολλοί χρήστες τέτοιων συσκευών με βάση πρόσφατη έρευνα.

    Τα 2/3 λοιπόν Αμερικάνων κατόχων έξυπνων συσκευών σπιτιού αναφέρουν πως προχώρησαν στην αγορά και στην εγκατάσταση στο χώρο τους παρά το γεγονός ότι δεν ξεπέρασαν ποτέ αυτό το συναίσθημα.

    Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει πως παρά τις ανησυχίες για την ιδιωτικότητα τους οι καταναλωτές προχωράνε σε τέτοιες αγορές μιας και οι ευκολίες που προσφέρουν είναι σημαντικές.

    Το ανατριχιαστικό του θέματος για τους καταναλωτές έχει να κάνει με τον τρόπο που αυτές οι συσκευές συλλέγουν δεδομένα για τους χρήστες τους και για τις συμπεριφορές τους. Το εντυπωσιακό της έρευνας αυτής είναι πως το 67% τόσο αυτών που έχουν τέτοιες συσκευές στο σπίτι τους όσο και αυτών που δεν έχουν καμία πιστεύουν στο παραπάνω.

    “Οι άνθρωποι πιστεύουν πως τα δεδομένα τους πηγαίνουν κάπου πέρα από τον έλεγχο τους, χωρίς την δυνατότητα να κάνουν το οτιδήποτε για το πως επεξεργάζονται αυτά τα δεδομένα. Πολλοί χρήστες έχουν την επιθυμία από τις κυβερνήσεις των χωρών να αναλάβουν δράση και να ορίσουν κάποιο νομοθετικό πλαίσιο για αυτό το θέματα. Το 88% του δείγματος ανθρώπων της έρευνας συμφώνησαν πως η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια θα πρέπει να εξασφαλίζεται από κάποια αρχή.”

    Η ασφάλεια ήταν ένα από τους βασικούς στόχους της HomeKit πλατφόρμας της Apple με την εταιρεία να απαιτεί από όλες τις συσκευές που εντάσσονται σε αυτή να χρησιμοποιούν end-to-end κρυπτογράφηση έτσι ώστε να διασφαλίζεται το γεγονός πως τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δεν μπορούν να παραβιαστούν από τρίτους.

    Αν θέλετε να δείτε τι ακριβώς κάνουν οι έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας με την έννοια της σύνδεσης τους και σε ποιος servers μπορείτε να κάνετε λήψη της Mac app του Princeton Πανεπιστημίου.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles