24.1 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής iPhone της Foxconn: στο ένα έγινε απαγόρευση λειτουργίας στο δεύτερο παρουσιάστηκε μόνο το 10% του προσωπικού

    Οι επιπτώσεις του coronavirus στους προμηθευτές της Apple συνεχίζονται και για δεύτερη εβδομάδα με τα εργοστάσια της Foxconn να δέχονται μεγάλα πλήγματα.

    Σε ένα εργοστάσιο έγινε απαγόρευση από την κυβέρνηση για να ανοίξει ενώ μόνο το 10% των εργαζομένων παρουσιάστηκαν για εργασία στο δεύτερο.

    Η Foxconn την περασμένη εβδομάδα είχε ενημερώσει τους εργαζομένους της πως δεν θα έπρεπε να επιστρέψουν στην δουλειά στην Shenzhen στα κεντρικά της.

    Για το αν η κυβέρνηση επέβαλε μια τέτοια εντολή ή όχι εδώ το τοπίο είναι θολό. Το Reuters αναφέρει σήμερα πως η Foxconn ζήτησε άδεια εκ νέου για να λειτουργήσει το εργοστάσιο της στην Shenzhen αλλά η κυβέρνηση δεν έδωσε έγκριση για κάτι τέτοιο.

    “Δεν επιτράπηκε στην Foxconn να ανοίξει το εργοστάσιο της στην Shenzhen εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού. Η αίτηση για έναρξη της παραγωγής του εργοστασίου δεν πήρε έγκριση από την κυβέρνηση μιας και σύμφωνα με άτομο κοντά σε αυτή την απόφαση η Foxconn πρέπει να βελτιώσει τους ελέγχους για την εξάπλωση του ιού. Κυβερνητικές αρχές θα κάνουν έλεγχο εκ νέου του εργοστασίου μέσα στην εβδομάδα και θα αποφανθούν για το πότε θα μπορέσει να λειτουργήσει εκ νέου”

    Μια άλλη αναφορά κάνει λόγο πως σε εταιρεία αν και είχε έγκριση για να ανοίξει το μεγαλύτερο εργοστάσιο της στην Zhengzhou πάρα αυτά μόνο το 10% των εργαζομένων έκανε την εμφάνιση του την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles