Τα μεγάλα στούντιο ανακοινώνουν νέες αλλαγές στον προγραμματισμό τους

0
1675

Η «παύση» του σινεμά και των σινεμά λόγω της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, αποτελεί σημαντική πληγή της κινηματογραφικής βιομηχανίας με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι κλειστές αίθουσες, οι αναβολές των γυρισμάτων, η άνοδος του streaming και της πειρατείας, η αλυσίδα παραγωγής και διανομής που έχει διαταραχθεί, θα επηρεάσουν πολύ την «επούλωση» και το πιθανότερο είναι πως η εξομάλυνση προς την κανονικότητα δεν θα είναι μία επιστροφή, αλλά ένας νέος δρόμος.

Το Χόλιγουντ, που είδε το προγραμματισμένο release ενός τετραμήνουν να διαταράσσεται, ευελπιστεί να συγκεντρώσει ξανά τους θεατές προσφέροντας μπλοκμπάστερ, ενώ όλοι ανυπομονούν να δουν αν οι έξοδοι των «Tenet» και «Μουλάν» θα ευδοκιμήσουν μέσα στον Ιούλιο.

Με αφορμή τα νέα δεδομένα, τα μεγάλα στούντιο ανακοίνωσαν ένα ακόμη σχέδιο προγράμματος που αφορά τις πρεμιέρες δημοφιλών κινηματογραφικών franchises. To cinemagazine αναφέρει συγκεκριμένα:

MARVEL (DISNEY)

Η εμπορική «κορώνα» της κινηματογραφικής βιομηχανίας, υποχρεώθηκε ήδη σε αλλαγή της πρωτομαγιάτικης εξόδου της «Black Widow» με νέα ημερομηνία τις 6 Νοεμβρίου. Ακολούθησε ένα ντόμινο που παρέσυρε το «Eternals» της Κλόε Ζάο στις 12 Φεβρουαρίου 2021 και το «Shang-Chi and the Legend of the Seven Rings» στις 7 Μαΐου 2021.

Στη νέα ανακόινωση το σίκουελ του ψυχεδελικού γιατρού της Marvel με τίτλο «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» θα μεταφερθεί από το καλοκαίρι 2021 (αρχική ημερομηνία) στις 25 Μαρτίου 2022, το «Thor: Love and Thunder» του Ταΐκα Γουαϊτίτι μετακινείται μία εβδομάδα νωρίτερα στις 11 Φεβρουαρίου 2022, ενώ το κενό του δεύτερου εξαμήνου 2021 θα καλύψει ο τρίτος Spider-Man, που θα απλώσει τα δίχτυα του στις 5 Νοεμβρίου 2021. Για την ώρα, το σίκουελ της «Dr. Marvel» για τις 8 Ιουλίου 2022 και η επόμενη ταινία του «Black Panther» για 8 Μαΐου 2022 παραμένουν αμετακίνητα.

PARAMOUNT

H καινούργια (έβδομη) «Επικίνδυνη Αποστολή» του Τομ Κρουζ σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μακουάιρ, που βρέθηκε επικίνδυνα κοντά με τον κορονοϊό μιας και τον Φεβρουάριο είχε γύρισμα στη Βενετία, θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου 2021 (αντί 23 Ιουλίου) και η όγδοη (λογικά τελευταία) ταινία θα ακολουθήσει ένα χρόνο μετά στις 4 Νοεμβρίου 2022, απέναντι από το «Shazam! 2» της DC.

H περιπέτεια δράσης «The Tomorrow War» με πρωταγωνιστή τον Κρις Πρατ μεταφέρθηκε για 23 Ιουλίου 2021, ενώ το «Dungeons & Dragons», βασισμένο στο γνωστό role playing παιχνίδι, θα «ξεκλειδώσει» στις 27 Μαΐου 2022.

SONY

Μετά την μετακίνηση του Spider-Man με τον Τομ Χόλαντ τον Νοέμβριο 2021, η Sony μεταφέρει τη συνέχεια του οσκαρικού «Spider-Man: Into the Spider-Verse» στις 7 Οκτωβρίου 2022. Σχετικά με το φετινό της πρόγραμμα, η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων των Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ «Connected» θα συνδεθεί με το κοινό στις αίθουσες στις 23 Οκτωβρίου 2020, το «Escape Room 2» δραπετεύει λίγες μέρες μετά για να ανοίξει την Πρωτοχρονιά 2021 και το χριστουγεννιάτικο «The Nightingale» με τις Ελ και Ντακότα Φάνινγκ φεύγει εκτός προγράμματος.

Το φιλόδοξο «Vivo», πρώτη μουσική ταινία κινουμένων σχεδίων του στούντιο με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ και υπεύθυνο τον Λιν Μανουέλ Μιράντα στα τραγούδια («Χάμιλτον», «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει»), θα ανοίξει στους κινηματογράφους 4 Ιουνίου 2021 και το πολύ επιτυχημένο «Hotel Transylvania 4» μεταφέρεται μερικούς μήνες νωρίτερα στις 6 Αυγούστου 2021 (αντι Δεκέμβρη). Η διασκευή του γνωστού video game «Uncharted» ανακοινώθηκε για 16 Ιουλίου 2021.