18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Πολλοί χρήστες iPhone βλέπουν το Apple ID κλειδωμένο για άγνωστους λόγους

    Χρήστες iPhone ανακάλυψαν πως το Apple ID τους είναι κλειδωμένο από όλες τις Apple συσκευές που προσπάθησαν να μπουν, χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι που έχουν προκαλέσει αυτό το κλείδωμα.

    Οι αναφορές για αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκαν στο Reddit και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες iPhone να αναφέρουν ότι το κλείδωμα στο Apple ID δεν τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα αρχεία τους και τις υπηρεσίες σχετικές με την Apple. Όταν οι χρήστες επιλέξουν το ξεκλείδωμα του λογαριασμού τους και καταχωρήσουν το σωστό κωδικό πρόσβασης, τότε λαμβάνουν ένα μήνυμα πως το Apple ID είναι κλειδωμένο για λόγους ασφαλείας και θα πρέπει να πιστοποιήσουν την ταυτότητά τους για να μπορέσουν να ξεκλειδώσουν το λογαριασμό τους.

    Οι χρήστες που βλέπουν κλειδωμένο το Apple ID θα πρέπει αφού πατήσουν το “Unlock Account” στο μήνυμα κλειδώματος, να απαντήσουν σε έναν αριθμό ερωτήσεων ασφαλείας ή να μεταβούν στη σελίδα υποστήριξης της Apple για να ακολουθήσουν τις οδηγίες για το ξεκλείδωμα του λογαριασμού τους. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να ορίσουν ένα νέο κωδικό πρόσβασης έτσι ώστε να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση σε όλα τους τα δεδομένα και υπηρεσίες.

    Δεν είναι γνωστό το τι έχει προκαλέσει αυτό το κλείδωμα, το οποίο εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο αριθμό χρηστών, και δεν αποκλείεται να υπήρξε κάποιο λάθος στα πρωτόκολλα ασφαλείας της Apple ή να πραγματοποιήθηκε μαζική επίθεση σε έναν αριθμό λογαριασμών οι οποίοι κλειδώθηκαν για λόγους ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε κάποια επίσημη τοποθέτηση της Apple και να γίνουν γνωστοί οι λόγοι για αυτό το κλείδωμα των Apple ID.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles