17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Οι Κυβερνήσεις χρησιμοποιούν δεδομένα τοποθεσίας των κινητών συσκευών των χρηστών για να περιορίσουν τον κορονοιό

    Η μάχη με την πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε όλη την υψήλιο και οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν και δεδομένα κινητών χρηστών για να αποτρέψουν την εξάπλωση του. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, παρέχουν τα δεδομένα στο σύστημα υγείας της Ιταλίας, Αυστρίας και Γερμανίας. Αυτό γίνεται για να μπορέσουν οι αρχές να ελέγξουν αν οι πολίτες τηρούν τους κανόνες που έχουν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό των επιπτώσεων.

    Σύμφωνα με τους κανόνες περί προστασίας δεδομένων, τα δεδομένα τοποθεσίας που κοινοποιούν οι πάροχοι στις κυβερνήσεις είναι ανώνυμα και συγκεντρωτικά. Η Λομβαρδία της Ιταλίας, είναι από τις πρώτες περιοχές στην χώρα η οποία μπήκε σε καραντίνα και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπουν στις αρχές να ξεκαθαρίσουν αν οι πολίτες έχουν περιορίσει τις κινήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση στους δρόμους της Λομβαρδίας έχει πέσει κατά 60% τον τελευταίο μήνα.

    Να υπενθυμίσουμε ότι και το Ισραήλ τις προηγούμενες ημέρες επέτρεψε την χρήση των mobile data για την παρακολούθηση του ιού. Παρόμοια τακτική χρησιμοποιεί και η Κίνα με την εφαρμογή AC 19, όπου το tracking σύστημα στέλνει τις πληροφορίες απευθείας στις αρχές. Η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί έναν πιο “επιθετικό” τρόπο αφού δημιούργησε έναν δημόσιο χάρτη από mobile data για να μπορέσει κάποιος να διαπιστώσει αν ήρθε σε επαφή με κάποιον άλλον άνθρωπο ο οποίος είχε ήδη τον ιό.

    Πηγή [1] [2]

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles