17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Μήνυση στην Apple για ψεύτικες διαστάσεις σε διαφήμιση των iPhone X, Xs και Xs Max

    Την Παρασκευή κατατέθηκε μια μήνυση προς την Apple επειδή προβάλλει διαφήμιση για τις διαστάσεις της οθόνης των iPhone X, Xs και Xs Max, οι οποίες είναι ψεύτικες και σκοπό έχουν, σύμφωνα με τους μηνυτές, να παραπλανήσουν τους καταναλωτές.

    Πιο συγκεκριμένα, η μήνυση αναφέρει ότι οι διαστάσεις της οθόνης των iPhone X, iPhone Xs και iPhone Xs Max δεν είναι αυτές που η Apple προβάλλει στις διαφημίσεις της, μιας και ο τρόπος που είναι κατασκευασμένη η OLED οθόνη των συσκευών, σε συνδυασμό με το notch και την πραγματική διαθέσιμη οθόνη στον τελικό χρήστη, δείχνουν διαστάσεις μικρότερες από αυτές που η Apple διαφημίζει.

    Το marketing σλόγκαν της Apple “Έιναι ολο οθόνη” είναι τεχνικά ψεύτικο μιας και υπάρχουν έστω και ελάχιστα bezel περιμετρικά της οθόνης ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει το notch το οποίο καλύπτει μέρος της οθόνης, με την εταιρεία να έχει φροντίσει έτσι ώστε στο διαφημιστικό υλικό να έχουν επιλεχθεί background φωτογραφίες και γωνίες λήψεις στις οποίες το notch δεν είναι ορατό.

    Επιπλέον, η οθόνη του iPhone X διαφημίζεται πως έχει ανάλυση 2436×1125 pixel, το οποίο δεν είναι σωστό μιας και το notch και οι στρογγυλεμένες γωνίες καταλαμβάνουν περίπου 120 pixel οριζοντίως, ενώ οι εφαρμογές διαθέτουν χρησιμοποιήσιμο χώρο σε διαστάσεις 2195×1125 pixel, περίπου 10% λιγότερο από τις διαστάσεις που δηλώνει η Apple στα 2436×1125 pixel.

    Λάθος όμως υπάρχει και στο μέγεθος της οθόνης, μιας και το μέγεθός της δεν είναι 5.8 ίντσες αλλά 5.6875, επειδή κάθε γωνία συμβάλει στη μείωση της διαγωνίου της οθόνης κατά 1/16 της ίντσας. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό το οποίο σύμφωνα με τη μήνυση δεν είναι αληθινό, έχει να κάνει με το ότι το iPhone X έχει μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης από το iPhone 8 Plus. Αυτό γίνεται σε επίπεδο sub-pixel, μιας και τα OLED pixel είναι “ψεύτικα” pixels και έχουν μόνο δύο sub-pixel, σε σύγκριση με τα τρία που διαθέτει η οθόνη του iPhone 8 Plus, κάνοντας το iPhone X να έχει οθόνη με 5.481.000 και το iPhone 8 Plus 6.220.000 sub-pixels.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles