19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σημαντικά έσοδα σημειώνουν τα app store της Apple και της Google

    H εταιρεία αναλύσεων App Annie πρόσφατα κοινοποίησε μια νέα έκθεση που δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως η καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει ευνοήσει ιδιαίτερα τα καταστήματα εφαρμογών Play Store και Apple Store.

    Οι χρήστες λοιπόν ξόδεψαν πάνω από $23,4 δις σε αγορές εφαρμογών συνολικά στο Play Store και το App Store.

    Την μερίδα του λέοντος βέβαια και όπως ήταν αναμενόμενο λαμβάνει το App Store με $15 δις από αυτά ενώ το Play Store για αυτό το πρώτο τρίμηνο του 2020 σημείωσε $8.3 δις.

    Επιπλέον, ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος που αφιερώνουν οι καταναλωτές σε εφαρμογές και παιχνίδια παρουσίασε αύξηση 20% σε ετήσια βάση. Από το σύνολο των εφαρμογών σε App Store και Play Store το 35% και 15% αντίστοιχα δεν ήταν παιχνίδια. Ενώ οι χρήστες ξόδεψαν πάνω από 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής στο gaming.

    Εντυπωσιακός ήταν και ο αριθμός των λήψεων που σε αυτό το τρίμηνο ξεπέρασε τα 31 δισεκατομμύρια λήψεις εφαρμογών. Κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 15% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles