23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Καταγράφηκε το πρώτο περιστατικό απάτης με την χρήση της Apple Card

    H Apple έχει δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια που δίνει στους χρήστες της η Apple Card μιας και με βάση πως δεν υπάρχουν αριθμοί πάνω σε αυτήν θα ήταν πρακτικά αδύνατο για κάποιον που δεν θα την είχε στην κατοχή του να την χρησιμοποιήσει.

    Η Apple είχε αναφέρει λοιπόν πως:

    Η Apple Card είναι σχεδιασμένη για να είστε σίγουροι πως μόνο εσείς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε. Όλες οι ανεπτυγμένες τεχνολογίες ασφαλείας του Apple Pay – το Face ID, το Touch ID, οι μοναδικοί κωδικοί συναλλαγών – είναι ενσωματωμένες. Και η φυσική κάρτα δεν έχει καθόλου αριθμούς. Ούτε εμπρός, ούτε πίσω. Κάτι που σας δίνει ένα νέο επίπεδο ασφάλειας.

    Κανένα σύστημα όμως ασφαλείας δεν μπορεί να είναι τέλειο και έτσι χθες είχαμε την πρώτη περίπτωση απάτης όπως όλα δείχνουν μέσω μιας Apple Card. Αναγνώστης του 9to5Mac ανέφερε πως η Apple Card του χρησιμοποιήθηκε για αγορές χιλιόμετρα μακριά από τον ίδιο. Ο χρήστης άμεσα επικοινώνησε με την Apple με τον εκπρόσωπο της Apple να του αναφέρει πως η εταιρεία ξεκινάει άμεσα μια έρευνα για το περιστατικό αυτό.

    Να σημειώσουμε πως παρά το γεγονός ότι η Apple Card δεν έχει πάνω της αριθμούς πάρα αυτά διαθέτει μια μαγνητική ταινία και chip κάτι το οποίο σημαίνει πως είναι ευάλωτη σε συσκευές που κλέβουν τους κωδικούς και κάνουν κατόπιν κλωνοποίηση μια κάρτα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles