20.9 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Η Samsung παρουσίασε τα νέα Galaxy S8 & S8+ και σηκώνει ψηλά τον πήχη στην Apple [Videos]

    galaxy-s8-plus

    Σημαντική ήταν η σημερινή ημέρα για την Samsung μιας και ο Κορεατικός κολοσσός παρουσίασε τις δύο νέες ναυαρχίδες του τα S8 και S8+.

    H εταιρεία θέλησε να αφήσει πίσω της μια και καλή την καταστροφή του Galaxy Note 7 ενώ παράλληλα στόχος ήταν να σηκώσει όσο ψηλότερα μπορούσε τον πήχη του ανταγωνισμού απέναντι στο iPhone.

    H Samsung λοιπόν σήμερα μας συστήνει το Galaxy S8 των 5,8 ιντσών, αλλά και το μεγαλύτερο μοντέλο Galaxy S8+ με μια οθόνη 6,2 ιντσών.

    Στο τομέα της οθόνης συναντάμε -dual curved και με πολύ μικρά bezels γύρω τους- Infinity Displays τεχνολογίας Super AMOLED και ανάλυσης 2960×1440 pixels χάρη στο ιδιαίτερο 18:5:9 ratio. Αξίζει να σημειώσουμε την παρουσία Corning Gorilla Glass 5 τόσο στο εμπρόσθιο όσο και το οπίσθιο τμήμα των νέων συσκευών, για προστασία αλλά και απαράμιλλη κομψότητα.

    Στη θέση του επεξεργαστή έχουμε είτε τον κορυφαίο Snapdragon 835 της Qualcomm (στην αμερικανική έκδοση της συσκευής) είτε το chipset Exynos 8895 της ίδιας της εταιρείας (στην international version), ενώ στη βασική έκδοση συναντάμε 4GB RAM (LPDDR4)/64GB (UFS 2.1) αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου μέσω κάρτας microSD.

    Η κεντρική κάμερα της συσκευής dual pixel 12MP έχει διάφραγμα f/1.7 και έξυπνο οπτικό σταθεροποιητή, ενώ υπάρχει δεύτερη “selfie” κάμερα στα 8MP με smart auto-focus και διάφραγμα επίσης f 1/7.

    Galaxy-S8-Spec_main_1-640x908

    Η προστασία από το …”υγρό” στοιχείο εξασφαλίζεται χάρη στην υποστήριξη του προτύπου IP68 για την αντοχή στη σκόνη και στο νερό έως και το 1,5 μέτρο για έως 30 λεπτά.

    Η μπαταρία του Samsung Galaxy S8 φτάνει τα 3.000mAh, ενώ του Galaxy S8+ τα 3.500mAh με δυνατότητες γρήγορης αλλά και ασύρματης φόρτισης, όσο για το “αποτύπωμα” των συσκευών το πρώτο έχει διαστάσεις 148,9×68,1×8 χιλιοστά και βάρος 155 γραμμάρια, ενώ το δεύτερο διαστάσεις 159,5×73,4x.8,1 χιλιοστά και βάρος 173 γραμμάρια. Το λειτουργικό τους είναι φυσικά το Android Nougat ενώ υποστηρίζεται LTE Cat 16, Wi-Fi a/b/g/n/ac και Bluetooth 5.0 με δυνατότητα streaming σε δύο συσκευές ταυτόχρονα. Συναντάμε επίσης ευρεία επιλογή βιομετρικών τεχνολογιών όπως αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος της συσκευής, αισθητήρα ίριδας, αλλά και δυνατότητα ξεκλειδώματος με το πρόσωπό σας, ενώ το“παρών” δίνουν USB-Type C, όπως και θύρα 3,5 χιλιοστών.

    Η Samsung σημειώνει, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των S8, πως είναι “η πρώτη παγκοσμίως πρόταση που έχει πιστοποιηθεί από τον οργανισμό UHD Alliance ως MOBILE HDR PREMIUM, έτσι σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τα ίδια ζωντανά χρώματα και τις αντιθέσεις που οι παραγωγοί ταινιών δημιούργησαν, καθώς παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας εκπομπές. Επιπλέον, το Galaxy S8 προσφέρει gaming εμπειρίες επόμενου επιπέδου με υψηλή τεχνολογία γραφικών, καθώς και το Game Pack, που διαθέτει κορυφαίους τίτλους παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων τίτλων που υποστηρίζονται από το Vulkan API.

    Στις νέες προτάσεις των Κορεατών συναντάμε και τη νέα AI ψηφιακή βοηθό Bixby, στην οποία μάλιστα η Samsung “αφιερώνει” ένα ειδικό πλήκτρο. Στο λανσάρισμα, η φωνητική λειτουργία του Bixby θα ενσωματωθεί σε πολλές εφαρμογές της Samsung και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων της Κάμερας, των Επαφών, του Gallery, των Μηνυμάτων και των Ρυθμίσεων, σχεδιάζοντας την επέκταση των δυνατοτήτων της σε ακόμα περισσότερες εφαρμογές της Samsung καθώς και τρίτων στο άμεσο μέλλον.

    Samsung-Galaxy-S84-640x452

    Tα Samsung Galaxy S8 και S8+ θα κυκλοφορήσουν στις 21 Απριλίου (28 Απριλίου στην Ευρώπη – φυσικά και στη χώρα μας) σε αρκετές ενδιαφέρουσες χρωματικές επιλογές (Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue και Maple Gold) με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν από… σήμερα το βράδυ, σε τιμή που για την ελληνική αγορά θα είναι 829 ευρώ για το S8 και 929 ευρώ για το S8+.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles