15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η GT Advanced ζητάει την άδεια να κλείσει το εργοστάσιο επεξεργασίας ζαφειριού της

    GT Advanced 1

    Ο συνεργάτης της Apple, GT Advanced ζήτησε από το δικαστήριο την άδεια να κλείσει τις διεργασίες του εργοστασίου της αναφέρει σήμερα το Recode. Τα νέα αυτά έρχονται σε λιγότερο από ένα χρόνο από την στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε την μεγάλη συνεργασία της με την Apple και λίγες μέρες μετά από την δήλωση πτώχευσης της.

    Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα η εταιρεία σόκαρε του επενδυτές της ανακοινώνοντας πως καταθέτει αίτηση για το κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού νόμου. Υποτιθέμενα η GT ξόδεψε τα περισσότερα λεφτά της στην κατασκευή οθονών από ζαφείρι για τα iPhone 6 αλλά δεν κατάφερε να συναντήσει τα υψηλά στάνταρ της Apple και έτσι έχασε όλη την παραγγελία.

    Η Apple και η GT ανακοινώσαν την συνεργασία τους πριν περίπου ένα χρόνο και είχε να κάνει με την δανειοδότηση $578 εκατομμύριων από την Apple έτσι ώστε η GT να ξεκινήσει τις διεργασίες παραγωγής ζαφειριού στο εργοστάσιο της στην Αριζόνα. Φήμες θέλουν την Apple να απέσυρε πρόσφατα $139 εκατομμύρια από αυτά το δάνειο.

    Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο περίεργη μιας και η GT ζήτησε από το δικαστήριο να σφραγιστούν όλα τα έγγραφα και οι παρουσιάσεις στο δικαστήριο από το κοινό. Επίσης ο CEO της εταιρείας είναι υπό έλεγχο μιας και εμφανίστηκε να πουλάει πολλές μετοχές της εταιρείας λίγο πριν ανακοινωθεί το iPhone 6.

    H Apple από την πλευρά της δηλώνει έκπληξη και την ανακοίνωση πτώχευσης της εταιρείας και πως δούλευε έτσι ώστε η GT να ξεπερνούσε τα προβλήματα που είχε στην παραγωγή για να μπορέσει να τις διαθέσει το υπόλοιπο ποσό του δανείου.

    Η αίτηση της GT να κλείσει τις πόρτες του εργοστασίου της θα εξεταστεί στις 15 Δεκεμβρίου από το δικαστήριο της Μασσαχουσέττης.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles