13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Δείτε τι είπε ο Jonathan Ive για τον σχεδιασμό αλλά και για όσους αντιγράφουν την Apple [Video]

    ive-interview-1024x631

    Ο Jony Ive, Apple’s senior vice president of design, έδωσε μια συνέντευξη επί σκηνής χθες βράδυ στο Vanity Fair New Establishment Summit στο San Francisco. Ο Jony ήταν ανάμεσα στην ελίτ της Silicon Valley που έλαβε μέρος στο συνέδριο.

    Ο Ive παρά το γεγονός πως έχει δώσει μια σειρά από συνεντεύξεις τα τελευταία χρόνια η παρουσία του επί σκηνής ήταν ένα σπάνιο φαινόμενο μιας και οι φήμες θέλουν τον ίδιο να μην αρέσκεται στο να μιλάει μπροστά σε μεγάλο κοινό. Η συζήτηση κάλυψε μια σειρά από ενδιαφέρον θέματα όπως τον σχεδιασμό της Apple στα νέα προϊόντα, τους αντιγραφείς της εταιρείας αλλά και μαθήματα που έλαβε από τον Steve Jobs.

    Αποσπασματικά σας παραθέτουμε τα παρακάτω:

    Q: Ποια είναι η γνώμη σου για την Xiaomi, η κινεζική αυτή startup έχει κατηγορηθεί πως κλέβει τον σχεδιασμό της Apple.

    Jony: Υπάρχει κίνδυνός…. Το βλέπω σαν κλοπή (μιλώντας γενικά για την αντιγραφή σχεδιών). Όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά δεν ξέρεις αν αυτό θα δουλέψει. Θα πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω πως το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι είναι “Α με κολακεύει πως χρησιμοποιούν τις ιδέες μου” “Όλα αυτά τα Σαββατοκύριακα που έμεινα μακριά από την οικογένεια μου θα μπορούσα και εγώ να είμαι μαζί τους αν ενεργούσα έτσι…Νομίζω πως είναι κλοπή και τεμπελιά. Δεν νομίζω πως είναι σωστό σε καμιά περίπτωση”

    Q: Τα μαθήματα που έμαθες από τον Steve Jobs;

    Jony: H εστίαση. Ο Steve ήταν από τους ανθρώπους που εστιάζαν απίστευτα σε κάτι. Είναι τρομερό όταν προσπαθείς πραγματικά να εστιάσεις πάνω σε κάτι, μοιάζει ακόμη και να είναι παράνομο. Μπορείς να επιτυχείς κάποια πράγματα. Ο Steve έλεγε “Σε πόσα πράγματα έχεις πει όχι;” και γνώριζε πως αυτά δεν με ενδιέφεραν τελείως. Αυτό που σημαίνει να εστιάζεις είναι το να λες όχι με όλη την ψυχή σου παρά το γεγονός πως γνωρίζεις πως ίσως είναι καλό αλλά λες όχι γιατί εστιάζεις σε κάτι άλλο.

    Θυμάμαι πως μιλούσα με τον Steve και τον ρώτησα γιατί δίνει την εντύπωση του σκληρού. Τον ρώτησα αν θα μπορούσε να είναι πιο ήπιος και με ρώτησε γιατί. Η απάντηση μου ήταν γιατί ενδιαφέρομαι για την ομάδα. Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε “Όχι Jony, είσαι απλά πολύ υπερόπτης. Θέλεις οι άνθρωποι να σε συμπαθήσουν. Με εντυπωσιάζεις μιας και θεωρώ πως βάζεις την δουλειά σου ως το πιο σημαντικό πράγμα πάνω από όλα και όχι το τι λένε οι άλλοι για εσένα”

    Q: Πως είναι μια τυπική σου μέρα;

    Jony: Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι μέρος μιας σχεδιαστικής ομάδας για τόσο μεγάλο διάστημα έχει να κάνει με την πολυτέλεια να προάγεις διαδικασίες. Έχουμε συναντήσεις 3-4 φορές την εβδομάδα.

    Οι σχεδιαστές κάθονται κυκλικά σε τραπέζια σαν αυτά που βλέπεις στα Apple Stores. Καθόμαστε και σχεδιάζουμε.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles