19.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Apple προχώρησε στην πρόσληψη πρώην υψηλόβαθμου σχεδιαστή της Tesla

    Η Apple πρόσφατα στρατολόγησε έναν από τους πιο υψηλόβαθμους σχεδιαστές της Tesla τον Andrew Kim. Ο ίδιος μετά από δύο χρόνια στην Tesla όπου δούλεψε πάνω στον σχεδιασμό πολλών αυτοκινήτων της, ακόμη και σε μοντέλα που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη, πλέον θα εργάζεται στην Apple σε projects που όπως ήταν αναμενόμενο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

    Ο ίδιος πέρασε 3 χρόνια και στην Microsoft όπου δούλεψε στον σχεδιασμό του HoloLens project της εταιρεία. Ο Kim επίσημα αποχώρησε από την Tesla το 2016 έχοντας δουλέψει στον σχεδιασμό όλων των οχημάτων της συμπεριλαμβανομένων και των Model Y, next-gen Roadster, και Tesla Semi.

    Την περασμένη εβδομάδα ο Kim κοινοποίησε ένα ποστ στο Instagram από την πρώτη του μέρα στην Apple. Όσο αφορά τώρα την ίδια την Apple η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει κατεύθυνση από την δημιουργία ενός δικού της αυτόνομου οχήματος στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αυτόνομου συστήματος για οχήματα. Ο ίδιος ο Tim Cook πέρυσι είχε αναφέρει για αυτό:

    “Εστιάζουμε σε αυτόνομα συστήματα και σίγουρα ο σκοπός αυτών των συστημάτων είναι τα αυτοκινούμενα οχήματα. Υπάρχουν και άλλα projects αλλά σίγουρα αυτό είναι το κορυφαίο από όλα τα projects τεχνητής νοημοσύνης”

    Λίγους μήνες μετά ένα δημοσίευμα της New York Times ανέφερε πως οι προσπάθειες της Apple για την δημιουργία ενός οχήματος, το γνωστό και ως Project Titan, είχε αλλάξει στόχους και είχε να κάνει πλέον περισσότερο με την δημιουργία ενός CarOS που θα μπορούσαν άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων να ενσωματώσουν.

    Τέλος να αναφέρουμε πως μια και ο Kim δούλεψε και στην Microsoft πάνω στο HoloLens project ίσως ο ερχομός του στην Apple να έχει να κάνει με το σετ έξυπνων γυαλιών που επίσης φημολογείται ότι η εταιρεία ετοιμάζει και που μπορεί να τα δούμε για πρώτη φορά κάποια στιγμή το 2020.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles